10 cantece superbe pe care le poti canta la chitara cu usurinta

chitara electricaSe spune ca este o buna idee sa ne destinem prin a face si a invata muzica cu propriile maini, insa, unele din cele mai simple cantece pot fi acordate in note de chitara, chiar si pentru incepatori si neexperimentati. Din aceasta modalitate, o chitara electrica este cat se poate de eficienta, mai ales ca dezvaluie adevaratele combinatii de tonalitati si sunete.

Daca ai invatat sa canti la o chitara acustica, atunci cu siguranta vei vrea sa inveti si la o chitara electrica. Probabil si din acest motiv incerci sa iti exersezi calitatile, skills-urile si cantecele pe care vrei sa le canti.

Sfaturi inainte de a canta la chitara electrica

Inainte de a cumpara si canta la o chitara electrica este bine sa ai in atentie notele, acordurile si combinatiile corzilor. Este important sa stii configuratia lor, tonalitatea si acustica, pentru a permite ritmului sa fie cat mai vioi. Nu uita nici ca tehnicile de a canta la o chitara electrica trebuie invatate.

Tine minte: tot ceea ce trebuie sa cunosti sunt bataile corzilor si modalitatea in care tii chitara in palme. Fara o buna coordonare, nu vei fi la fel de apt pentru a fredona cantecele preferate.

Top 10 cantece usoare de cantat la chitara

  1. set chitaraTeardrops On My Guitar – Taylor Swift
  2. Tears in Heaven – Eric Clapton
  3. Riders on the Storm – The Doors
  4. Jambalaya (On the Bayou) – Hank Williams
  5. Take Me Home, Country Roads – John Denver
  6. Achy Breaky Heart – Billy Ray Cyrus
  7. Knocking on Heaven’s Door – Bob Dylan
  8. Hero – Enrique Iglesias
  9. Rocky Raccoon – The Beatles
  10. I Shot the Sheriff – Bob Marley.

Poti alege orice tip de cantec pentru a fi cantat si acordat la chitara, iar daca esti bun la acorduri majore de fretboard, atunci trebuie sa te asiguri ca piesele au acorduri majore care iti permit sa treci de la o tonalitate la alta cu usurinta.

Protectie impotriva sunetelor vecinilor

Cu siguranta ai sau ai avut si vecini care nu se descurcau atat de bine intre ale muzicii, insa, nu i-ai deranjat niciodata. De aceea, au continuat sa cante, sa isi exerseze abilitatile incat te-ai trezit cu dureri de cap si in principiu iti doreai sa poti domi noaptea linistit fara a le auzi zgomotele sau sunetele fredonate.

castiDe ce nu ai incercat o serie de dopuri de urechi sau o pereche de casti, care sa iti confere linistea de care ai nevoie? Pe magazinul online musicandmore.ro gasesti casti cu protectie antifonica care le sunt recomandate instrumentistilor de calitate.
Casti sub forma de dopuri de urechi gasesti la cele mai accesibile preturi, si iti ofera acustica de care ai nevoie, chiar daca te afli la primele ore de chitara. Poti opta si pentru tot felul de chitare electrice si acustice, care sa se potriveasca propriilor cerinte in materie de muzica.