250 000$ pentru un zbor in spatiu

spaceshiptwo
spaceshiptwo

Cand vine vorba de excursii inedite, probabil ca te gandesti la destinatii exotice. Cei de la NASA (North American Space Agency) si Virgin Galactic s-au gandit sa duca termenul de calatorie exotica la un alt nivel. Acestia au de gand sa realizeze primul zbor in spatiu pentru turistii dornici de ceva nou.

SpaceShipTwo este numele aeronavei care va efectua acest zbor. Nava va putea acomoda un atat pasagerii sai bogati cat si echipamente tehnologice care vor ajuta in procesul de analiza si cercetare pe perioada zborului.

Pentru a putea participa la un astfel de zbor va trebui sa scoti din buzunar „doar” 250 000 de dolari. Daca stai sa te gandesti un zbor in spatiu e ceva ce nu faci in fiecare zi. Probabil ca pretul este unul care va merita fara indoiala cheltuiala monumentala.

NASA a anuntat ca pe parcursul zborului realizat de SpaceShipTwo se vor efectua un numar de 12 experimente. Experitmentele vor avea in vizor fenomenul de microgravitatie. Pe langa pasagerii aflati la bordul aeronavei, se vor mai afla 590 KG de echipamente tehnologice ce vor ajuta la realizarea experiementelor. De pe urma datelor obtinute se vor extrage informatii importante care vor fi de mare ajutor pentru guvern, cercetatori si pentru stiudul academic in domeniu.

Au fost planificate 3 astfel de zboruri de catre cei de la NASA. Doar un singur astfel de zbor va ajunge sa genereze costuri de 4.5 milioane de dolari US. Pentru a fi un proiect fezabil pe langa faptul ca va trebui sa realizeze un profit, acesta va trebui sa scoata la iveala si informatii importante in domeniu. Daca zborul se va dovedi a fi un succes cei de la NASA si Virgin Galactic au de gand sa duca acest proiect la urmatorul nivel. Urmatorul pas ar fi o calatorie catre Statia Spatiala Internationala (SSI).

1 Comment

  1. Daca as avea foarte probabil ca as da si mai multi bani. Mi se pare o calatorie de neimaginat si incredibila!

    Răspunde

Your email address will not be published.