Aromaterapia si secretele ei

Aromaterapia este o metoda care poate rezolva destul de multe probleme de sanatate sau alte afectiuni. Din nefericire, romanii sunt destul de susceptibili in privinta aceste metode deoarece ei considera ca medicamentele nu pot fi inlocuite. Nu este deloc in regula faptul ca oamenii apeleaza la diferite medicamente in momentul in care resimt anumite dureri sau afectiuni.

In momentul in care simtim anumite probleme de sanatate ar trebui sa facem astfel incat sa sa rezolvam probleme printr-o modalitate mai usoara decat sa luam medicamente. Administrarea indelungata a medicamentelor aduce fara nicio indoiala alte probleme de sanatate. Asadar, este mult mai bine sa folosim alte metode.

Uleiurile volatile pot fi folosite atat pentru interiorul organismului cat si pentru exteriorul sau. Ele pot fi folosite pentru relaxare si binefacere.

Esentele de cimbru, lavanda, eucalipt si pin exercita actiuni antiseptice la nivelul aparatului respirator, digestiv si urinar, iar rozmarinul favorizeaza producerea si evacuarea bilei. Usturoiul, ceapa, lamaia impiedica formarea pietrelor la nivel renal si biliar, iar levantica, magheranul, anasonul si verbina au efecte antispasmodice.

Esenta de lamaie ajuta la concentrare si neutralizeaza stafilococul in doar 5 minute, iar bacilul difteric in 20 minute. Mirosul de lamaie stimuleaza sistemul limfatic, scade sensibilitatea la stres, iar aroma cojii de lamaie atenueaza durerea de cap. Herpesul in faza incipienta se retrage daca este uns cu ulei de lamaie.

Esentele de busuioc, salvie, rozmarin si pin au efect stimulant, iar ceapa, usturoiul, cimbrul, mararul, anasonul, lamaia au efect antifermentativ intestinal.

Rozmarinul fortifica sistemul nervos, imbunatateste circulatia sangvina, e util in cazuri de artrita si reumatism.

Asadar, este foarte important sa facem astfel incat sa sa rezolvam micile probleme prin intermediul altor metode. In plus, daca va simti prea stresat si prea solicitat din cauza problemelor sau din cauza altor probleme trebuie sa apelati la aceasta tehnica naturitsa care va va ajuta fara sa afecteze organismul.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.