Pentru ca cei mai multi dintre noi suntem parinti, suntem tentati sa ne asiguram ca cel mic are un somn linistit si ca se bucura de cea mai mare atentie si afectiune din partea noastra, incat ii cocolosim zi de zi, fara a ne pierde ochii de pe ei. Cu toate acestea, se spune ca felul in care doarme copilul nostru, este felul in care suntem noi parinti.
Poate ca este cazul sa ne dezlipim de aceste principii pe care le avem in cap si sa devenim mai libertini in ceea ce priveste educatia copilului si de la primele luni de viata sa incercam sa il obisnuim sa doarma singur pentru ca in acest mod isi va asigura un somn mai linistit.
Calitatea somnului este esentiala
Calitatea somnului este esentiala cand vine vorba de dezvoltarea copilului, incat nu este necesar sa il obligam sa doarma cate 14-16 ore pe zi. Este suficient ca atunci cand este mic sa doarma pana la 10 ore pe noapte si inca doua ore in cursul zilei. Cei care cred ca este bine sa adoarma copilul dupa fiecare masa, gresesc, pentru ca in acest fel nu va oferi posibilitatea unei alimentari corespunzatoare.
Cu timpul, este bine ca acesta sa aiba propriul patut, chiar daca suntem tentati sa in luam cu noi in pat, pentru ca ii vom asigura o dezvoltare mai armonioasa. Daca atunci cand este mic il tinem in pat cu noi, atunci trebuie sa ne asumam responsabilitatea ca acesta poate devenit un copil timid si se poate confrunta cu probleme de socializare.
Este indicat ca pe la varsta de 5-6 ani sa il invatam pe cel mic responsabilitatea de a-si strange si face patul in fiecare zi, pentru ca isi va dezvolta mai bine simtul responsabilitatii si al acceptarii sarcinilor in ceea ce priveste treburile casei, incat se va dezvolta mai cu bun simt si mai temperamental.
No Comments, Be The First!