Balonarea- o problema pentru multe persoane

Se intampla de foarte multe ori ca anumiti oameni sa se confrunte cu balonarea. Aceasta este o problema destul de mare pentru ca balonarea nu aduce doar simptomele legate de umflarea burtii si disconfortul abdominal pe care il produce ci este raspunzatoare si de umflarea mainilor, a picioarelor sau a fetei.

Pentru ca trebuie sa scapi cat mai repede de aceste simptome trebuie sa renunti la anumite obiceiuri proaste pe care deja le ai. oata care sunt obiceiurile:

In primul rand, trebuie sa renunti la sarea. Sarea este primul factor care favorizeaza retentia de apa din organism si din acest motiv trebuie sa faci astfel incat sa renunti la sare si sa consumi cat mai multe alimente care nu au compozitie sare. Evita cat de mult condimentele care sunt pline de sare.

Carbohidratii sunt si ei raspunzatori de balonare si de senzatia de disconfort. Ei raman blocati in muschi si retin si ei de asemenea apa. In cazul in care obsinuiai sa iti faci un sadwich din 2 felii de paine ar trebui sa pui o singura felie  de paine si sa pui mai multe alimente care sunt mai bogate in nutrienti. Astfel, daca obisnuiai sa te uiti la un serial si sa mananci sticksuri sau covrigei ar trebui sa renunti la acest obicei. Incearca sa le inlocuiesti cu seminte de floarea soarelui deoarece au un continut mai mic si un volum mai mic.

Trebuie sa renunti la bune pentru ca si ele iti provoaca balonarea. Asadar, de acum inaitne incearca sa inlocuiesti bauturile acidulate cu apa plata sau limonada. Trebuie sa bei bauturi neacidulate si fara zahar.

De acum inainte trebuie sa incerci sa miscorezi cantitatea de fructe si de legume pe care o consumi. Sigur ca trebuie si este foarte sanatos sa mananci fructe si legume insa trebuie sa le consumi fierte in aburi. Astfel, vei preveni balonarea.