Boala stresului

Traim in aceasta lume a vitezei si a lucrurilor grabite sau premature. Nu mai avem timp sa ne gandim la noi ca si oameni ci facem toate lucrurile pentru societate si pentru oamenii din jurul nostru. Oamenii au ajuns sa fie sclavii societatii si fac lucrurile in functie de preferintele lor. Este foarte important sa facem astfel incat sa ne gandim la noi ca si oameni inainte de toate lucrurile.

Ne stresam de toate lucrurile si de toate problemele care se intmapla in jurul nostru insa nu ne mai gandim ca avem nevoie sa fim fericiti. Practicarea unei actiuni fizice oboseste hormonii stresului. Daca ramai nemiscat in fata unui birou sau intr-o masina, trebuind sa faci fata unei situatii tensionate, substantele chimice caracteristice stresului raman in sange. Din cauza acestui lucru, durerile de cap si anxietatea nu intazie sa apara. In anumite situatii stresul se acumuleaza intr-o asemenea masura incat un incident minor poate declansa o adevarata criza.

Sentimentul de tristete care apare in urma stresului se manifesta prin aparitia depresiei, anxietatii, atacurilor de panica, pesimismului si a insatisfactiei. Stresul te poate transforma intr-o persoana mai greu de suportat din cauza irascibilitatii si ostilitatii. Randamentul de la locul de munca este de asemenea afectat – devii uituc, letargic si inapt pentru a te concentra asupra problemelor.

Descrie-ti situatiile in care ai observat ca devii foarte anxios. Cauta sa descoperi care au fost motivele ce te-au determinat sa actionezi atat de neglijent. Noteaza-ti motivele pro si contra pentru a sti ce optiuni ai in momentul in care va trebui sa te confrunti cu o situatie asemanatoare.

Asadar, este foarte important sa facem astfel incat sa ne controlam si sa avem o stare de bine. Acest lucru ne va ajuta sa trecem mult mai usor peste toate lucrurile si peste toate problemele. In momentul in care simtiti ca nu mai reusiti sa faceti fata provocarilor, ar fi cel mai indicat sa luati o pauza.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.