Cafeaua protejeaca ficatul de efectele alcoolului

barbati band bere
barbati band bere

Ficatul lucreaza mereu pentru a filtra toxinele, iar tu ii multumesti luand shot-uri de tequila. Cand te tarasti in bucatarie pentru o ceasca de cafea a doua zi, insa, s-ar putea sa-i faci o favoarte nu doar capului, care acum simti ca-ti explodeaza. Editia de anul acesta a World Cancer Research Fund International a publicat un articol despre cancerul de ficat, care indica faptul ca o ceasca de cafea iti ajuta ficatul sa lupte cu toxinele din urma consumului de alcool.

Concluzia la care s-a ajuns, in urma analizei a 34 de studii publicate in jurul lumii, arata ca legaturile pozitive dintre cafea si cancer care se vehiculau inainte sunt adevarate.

Potrivit informatiilor, exista o evidenta „probabila” care arata ca un consum mai mare de cafea reduce riscurile cancerului la ficat. Pentru ca oamenii consuma cafea intr-o varietate foarte mare de moduri, mai multe cercetari sunt necesare pentru a ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga exact cum si de ce functioneaza aceasta legatura.

Acest lucru este crucial, deoarece, potrivit comunicatului de presa lansat de WCRF, aproape o treime din cazurile de cancer la ficat pot fi prevenite. Studiul considera ca obezitatea si consumul de alcool reprezinta cauzele principale ale acestei boli. Bautul a trei pahare de bautura pe zi cresc sansele unui pacient de a dezvolta o tumoare, concluzie la care s-a ajuns in urma examinarii a 24.500 de cazuri.

Amanda Mclean, sefa WCRF, a declarat ziarului „The Guardian”: „Pana acum nu stiam siguri de cat alcool este necesar pentru a duce la cancer de ficat. Dar cercetarile analizate in acest raport sunt, pentru prima data, mai specifice asupra acestei probleme.”

Acest raport, care este adus la zi constant, recomanda barbatilor sa consume maxim doua pahare de bautura pe zi, in timp ce femeile, doar una. Si, desi nu apare recomandarea canilor de cafea pe care trebuie sa le consumati, stiti macar ca acest obicei este acum sustinut de stiinta.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.