Cand apelam la psiholog

c01cd2612f5498a60112b4cd7d22cb14

De cand este lumea si pamantul, oamenii mereu s-au confruntat cu problemele vietii cotidiene si se pare ca acest lucru continua zi de zi in incercarea de a avea parte si de momente mai putin tensionate, momente de respiro sau de calm. Inca de la nastere, corpul nostru este curatat de asistente, pentru ca pe parcurs primilor ani de viata sa fim curatati de parintii nostri, iar mai apoi invatam cum sa avem grija de propriul nostru corp prin intermediul igienei. Odata cu maturizarea noastra intervin si problemele existentiale la care suntem supusi datorita societatii si mediului in care convietuim si prin care acumulam diverse experiente, stari, facem actiuni si exprimam ganduri, sentimente.

Multi dintre noi ar considera ca a avea probleme de intensitati diferite inseamna constatarea realitatii si incercarea de a le rezolva in cel mai personal mod si considera ca a apela la un psiholog nu este cel mai indicat. Pentru ca, in fond, ce stie sa faca un psiholog? Un psiholog este menit sa ne ajuta sa depasim situatiile de criza, de tensiune, de incarcare emotionala datorita factorilor la care suntem supusi zi de zi. A apela la psiholog nu este niciodata o rusine, doar ca in societatea romaneasca, aceasta acceptiune, de a cere ajutorul psihologului, nu este privita unanim si esti desconsiderat daca pronunti macar acest cuvant, fiind asociat de cele mai multe ori cu semnicatia „nebun”.

Psihologul este, intr-o alta acceptiune, de cele mai multe ori o a doua noastra mama, este poate uneori prietena noastra cea mai buna sau este un strain care este dispus sa ne asculte, sa ne indrume, sa ne dea un sfat, sa ne ajuta sa privim situatiile si din alte puncte de vedere, este cel care ne facem sa intelegem diferite aspecte ale vietii si cum ar trebui sa luam actiune in acele momente.

Privita ca si meserie, a fi psiholog inseamna un mare devotament catre aceasta meserie, o mare implicare in a asculta diversele probleme cu care se confrunta pacientii, semnifica ajutorarea semenilor indiferent de rasa, etnie sau sex. Un psiholog nu este acolo sa ne judece, sa ne faca reprosuri sau sa aduca ofense la adresa noastra. El este in aceasta meserie datorita unei mari convingeri ca impreuna putem schimba lumea, ca putem reduce numarul de imbolnaviri cerebrale, pentru ca cea mai mare dorinta a sa este sa ajute oamenii.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.