Cartea potabila

carte

O noua carte inovatoare- „cartea potabila”- cu pagini modificate chimic care reusesc sa filtreze bacteriile, ar putea fi introdusa in lume mai repede decat omenirea s-ar fi asteptat, fiind o solutie ieftina catre problema care afecteaza mai mult de 750 milioane de oameni la nivel mondial: accesul la apa potabila. Noua „carte” este creata de catre Carnegie Mellon University in Statele Unite, si a fost supusa la o serie de teste si astfel s-a demonstrat ca paginile sale, practic filtreaza apa care contine bacterii – ucigand nanoparticulele de argint si de cupru din apa, fiind capabila astfel sa tranforme apa murdara- chiar si cea care provine din amestec cu apa de canalizare- in 99,9% apa potabila pura.

Cartea potabila este un instrument care ii invata pe oameni sa consume apa curata si sa dezvolte obiceiuri in conditii de siguranta, astfel ca noul dispozitiv este capabil sa ofere oamenilor o tehnologie avansata de filtrare a apei, fiind capabila sa termine o serie de boli. Apa filtrata corespunde standardelor EPA- Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite- si este comparabila cu apa de la robinet din America de Nord. O pagina din cartea potabila este capabila sa filtreze mai mult de 100 de litri de apa.

Cele mai noi rezultate ale testelor care au fost realizate in Africa de Sud, Ghana si Bangladesh, au fost anuntate la cea de-a 250-a reuniune nationala a American Chemical Society in Boston, Statele Unite.

Inventia Theresa Dankovich

Cea care a venit cu aceasta idee inovatoare este Dr. Theresa Dankovich, in momentul cand inca era doctorand la Universitatea McGill din Canada, studiind proprietatile hartiei. In prezent, aceasta isi continua cercetarea in programul post doctoral la o Universitate din Pittsburgh. „Acest nou instrument de filtrare a apei este destinat tarilor in curs de dezvoltare. Tot ce trebuie sa faci este sa scoti o foaie si sa o asezi pe un suport de filtru, dupa care se poate turna apa de la rauri, fantani etc., iar apa rezultata va fi curata si lipsita de bacterii.”

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.