Castigarea increderii de sine

prezent

Increderea in sine este acea caracteristica menita sa ne sustina in indeplinirea visurilor si a obiectivelor, pe termen scurt, mediu sau lung, in functie de ceea ce avem nevoie pentru viata, de ceea ce suntem capabili sa realizam si implicit de ceea ce speram.

Atunci cand increderea de sine a ajuns la o limita inferioara, cand nu se mai vorbeste de stima de sine si de propriul respect, este bine sa avem in vedere unele din cele mai simple actiuni si activitati menite sa ne conduca transformarea si pregatirea pentru primirea unei personalitati imbunatatite.

Ce trebuie sa faci sa iti recuperezi increderea?

1. este bine sa incepi sa iti construiesti propria lista de obiective de urmat, mai ales atunci cand stii ca poti reusi unele actiuni de la viata si mai ales atunci cand stii ca ai pentru cine sa le faci. Lista cu obiective poate iclude planuri mici, hobby-uri, actiuni, persoane pe care le iubesti, la care tii sau pe care vrei sa le vezi fericite.

2. auto-motivarea. Nu incerca sa te simti inferior altora, ci incearca pe cat posibil sa iti faci propria impresie despre tine, despre ceea ce ai reusit sa realizezi pana acum si pune in balanta cele mai bune aspecte ale personalitatii tale.

3. apeleaza cu incredere la familie si la prieteni. Unii dintre membrii familiei pot intelege foarte bine stiuatiile prin care ai trecut si iti pot furniza ajutor fara sa accepte nimic in schimb.

4. determina ceea ce te face pe tine fericit. Fa o scurta lista cu lucrurile care nu costa si care te fac fericit si incearca pentru cateva zile sa te tii de ea. Aceasta te ajuta mai bine sa iti conturezi si increderea ca lucrurile mici chiar pot aduce fericire pentru tine.

5. detaseaza-te de trecut. Cel mai bine este sa lasi in urma ceea ce candva te urmarea si sa inveti ca prezentul este ceea ce se intampla acum, nu ceea ce a trecut in viata ta.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.