Romania este una dintre tarile cu cele mai multe premii luate la Geneva in cadrul Salonului International de Inventii astfel incat aceasta a reusit sa plece cu premii de aur de la cea mai in voga activitate internationala.
Romanul Mircea Tudor a castigat marele premiu cu noua sa inventie, un Roboscan, un scanner pentru avion, astfel incat tehnologia inalta radiografiaza fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiect de contrabanda. Dispozitivul ajuta la scanarea avionului, chiar si de cele mai mici dimensiuni, astfel incat pasagerii nu mai pot sa treaca neobservati, nu mai pot sa ascunda nici un ac fara ca acesta sa nu fie vazut de dispozitivul de scanat. Cu ajutorul acestui dispozitiv pot fi observate arme, munitie, droguri, piese metalice, curele, telefoane mobile sau laptopuri. In aceste circumstante raufacatorii vor fi prinsi inainte ca avionul sa decoleze, asigurandu-ne siguranta. Reusita acestei inventii l-a facut pe roman sa obtina contracte intenationale, incat un asemenea dispozitiv a ajuns sa fie comandat de pe continentul asiatic.
Dar ce am spune daca am apasa pe un buton si am avea propriul curcubeu in gradina? Cu toate ca suna ciudat, o asemenea inventie a fost expusa la Geneva, parca rupta din domeniul SF, dar este pur si simplu munca si talentul unui roman, care a primit o medalie de aur pentru talentul sau. Inventia acestuia asigura producerea artificiala a curcubeului si poate fi folosita in domeniul turismului, pentru agrement. Este o inventie stiintifica si educativa pentru intreg publicul.
Tinerii pasionati de informatica au propus o inventie, denumita IREWIND, un concept care se poate instala pe partiile de schi sau pe terenurile de sport, astfel incat se monteaza 10 camere video pe stalpi dedicati, iar prin intermediul unui telefon de ultima generatie care se tine in buzunar, se schiaza pana cand se ajunge la baza partiei, incat telefonul sa detina deja 10 filmulete editate pe parcursul traseului. Aceasta tehnologie asigura platforma de comunicare dintre camera vide o si telefon, care nu este conectat la internet. Se pare ca aceasta inventie este un sistem foarte rapid de editare, pentru ca in momentul in care persoana respectiva intra in campul vizual al camerei, aceasta inregistreaza, editeaza si trimite in timp real imaginea.
No Comments, Be The First!