Cat de des trebuie sa te speli pe maini?

In ideea de a mentine o igiena optima si de a evita transmiterea bolilor, este foarte important sa te speli pe maini in mod regulat. In timp ce nu exista standarde specifice cu privire la modul in care o persoana ar trebui sa se spele pe maini, oamenii trebuie sa se asigure ca fac acest lucru dupa anumite activitati, si mai precis dupa acelea in care mainile au fost expuse in fata unor agenti patogeni. Astfel de activitati sunt descrise de folosirea toaletei, tusit sau stranutat, manipularea de carne cruda, joaca cu animalele, dusul gunoiului, schimbarea unui scutec sau atingerea unei persoane bolnave sau a elementelor care au venit in contact direct cu o persoana bolnava. De asemenea, este foarte important ca oamenii sa se spele pe maini si inainte de unele activitati, deoarece exista unele care pot creste riscul de infectie cu unele bacterii.

Spalarea mainilor este una din cele mai eficiente metode de a preveni transmiterea bolilor. Din acest motiv, acest lucru are o importanta mai mare in timpul sezonului racelilor si a gripelor- iarna, timp in care iti vei dori sa iti speli mainile mai des decat o faci in mod normal. Nu exista dovezi clare ca apa fierbinte ar putea ucide microbii de pe maini.

De asemenea, si gelurile pe baza de alcool reprezinta o modalitate eficienta de a-ti curata mainile, iar cele care nu contin alcool nu sunt chiar atat de eficiente. Aceste geluri de maini pe baza de alcool sunt foarte convenabile, deoarece pot fi utilizate atunci cand apa si sapunul nu sunt disponibile intr-o anumita situatie.

Atentie la copii

Acest obicei ar trebui sa se gaseasca si in comportamentul copiilor, din moment ce acestia sunt mai susceptibili de a fi mai sensibili in fata unor boli, existand sanse mai mari de a-si atinge gura sau ochii cu mainile murdare. Adu-le aminte copiilor tai sa se spele pe maini in mod corespunzator si in mod regulat, deoarece acesta ar putea sa ramana un obicei care sa-i urmareasca pe tot parcursul vietii.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.