Cat de periculos este alcoolul?

alcool

Cei mai multi dintre noi sunt constienti de pericolele reale ale alcoolului, dar, cu toate acestea, aceasta substanta se vinde, in mod legal, in magazinele din intreaga lume. Nu exista parereri pro sau contra marijuana si alcool, insa, nu exista cazuri de supradoza de marijuana sau deces din cauza consumului de iarba, in timp ce exista numeroase astfel de cazuri atunci cand vine vorba de alcool. Ei bine, chiar daca stii ca alcoolul este nociv, cu siguranta nu iti poti imagine cat de daunator este, intr-adevar, pentru organismul nostru.

Alcoolul mai periculos decat drogurile

O paralela intre cele doua substante este utila, dar asta nu inseamna ca se incurajeaza consumul de marijuana. Insa, nu exista niciun caz in care o persoana care a consumat cannabis sa abuzeze copii. Astfel, persoanele alcoolice obinuiesc sa abuzeze de copii si nu numai, prin violenta fizica si de limbaj. Exista studii care au confirmat ca in familiile unde un parinte este alcoolic, sansele de a abuza de copii este de pana la 13 ori mai mare decat in familiile normale.

De asemenea, in urma unui studiu realizat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii in anul 1995, a aratat ca problemele de sanatate la nivel mondial s-ar reduce drastic daca s-ar consuma cannabis in locul substantelor alcoolice. Daca stam bine si ne gandim, marijuana nu are efecte negative, existand numeroase studii care scot in evidenta beneficiile consumului de cannabis. De asemenea, din acest motiv, s-a dezvoltat si industria farmaceutica care vinde marijuana medicinala pentru cei care au probleme de sanatate, cum ar fi depresia sau boli cardiace.

Alcoolul ucide

Nu e nicio noutate ca alcoolul poate ucide, mai ales atunci cand este ingerat in cantitati foarte mari si intr-un timp foarte scurt. Potrivit statisticilor OMS, consumul de alcool ucide mai mult de 2.5 milioane de oameni in fiecare an, la nivel global. Nu numai ca alcoolul contribuie la o crestere a ratei mortalitatii in randul celor care au probleme de sanatate, dar, s-a dovedit stiintific ca aceasta substanta este principala cauza care sta la baza producerii de accidentel rutiere.

1 Comment

  1. Chiar cred ca alcoolul a facut cele mai multe victime de-a lungul timpului. E pacat ca nu se constientizeaza acest lucru!

    Răspunde

Your email address will not be published.