Ce beneficii are consumul de ulei de in presat la rece asupra organismului

uleielixir.ro

Din dorinta de a mentine o stare de sanatate corespunzatoare in orice vreme, multi dintre noi avem in vedere consumul unor alimente diversificate. Unele dintre acestea chiar produc efecte benefice asupra organismului, pe cand altele nu ne ajuta cu nimic. Tine de fiecare dintre noi in parte pe care le includem si le transformam in obiceiuri alimentare si pe care nu.

Tot mai popular in randul alimentelor de consum este uleiul de in presat la rece. Unii au auzit de el si il folosesc, pe cand pentru altii este ceva nou. Ei bine, se pare ca acesta exista in alimentatie deja de peste 9.000 de ani, existand chiar dovezi istorice in acest sens in Siria. Este locul in care au fost transformate in ulei primele seminte de in, intr-un ulei comestibil. S-ar spune despre acesta ca s-au numarat printre primele suplimente alimentare pe care le-a cultivat mana omului. Au fost recunoscute in timp scurt de la descoperire efectele si proprietatile benefice ce ii sunt caracteristice, acum apreciate in tratarea de boli diverse.Top of Form

Ce beneficii are consumul de ulei de in presat la rece pentru organism?

Uleiul de in care se obtine prin presarea la rece este cunoscut ca fiind uleiul vegetal cel mai bogat in Omega 3. Acesta constituie fara doar si poate o sursa de sanatate pura. Mai multe decat atat, este completat si de cantitati insemnate de Omega 6 si 9, acestia la randul lor reprezentand acizi grasi esentiali pentru o dezvoltare corespunzatoare a sistemului nervos si a intregului organism de altfel.

Produsul constand in ulei de in presat la rece este apreciat pentru concentratia deosebita de lipide polisaturate, de lipide nesaturate precum si de acid alfanlinoleic. Acesta din urma este necesar pentru faptul ca aduce o contributie insemnata in ceea ce priveste mentinerea unei concentratii de colesterol in sange la un nivel normal. De asemenea, substanta ajuta la o functionare corespunzatoare a inimii.

Este recomandat uleiul de in, respectiv introducerea acestuia in alimentatie si pentru nutrienti ca fierul, zincul, complexul B, vitamina E, carotenul, fosforul, siliconul, cromul, magneziul, sulful, potasiul, manganul si celelalte substante care indeplinesc roluri specifice in organism.

In primul rand, uleiul este apreciat pentru eficienta cu care imbogateste sanatatea oaselor, ferindu-le astfel de o sumedenie de afectiuni. Tot acesta ajuta la prevenirea bolilor de inima, la reglarea tensiunii arteriale, precum si la scaderea colesterolului.

Cei care sufera de astm reusesc sa il mentina mai usor sub control daca introduc in alimentatie ulei de in presat la rece, intrucat acesta calmeaza inflamatiile de la nivel de sistem respirator. Este vizibil imbunatatita si viata celor care sunt in general predispusi la alergii prin faptul ca imbunatateste calitatea vietii.

Ajuta chiar si la o slabire mai eficienta prin proprietatile pe care le prezinta. In fine as putea astfel continua lista de beneficii pe care uleiul le prezinta. Le poti descoperi insa personal comandand produsul la preturi accesibile de pe uleielixir.ro.

1 Comment

  1. Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie.

    Răspunde

Your email address will not be published.