Ce poti sa faci pentru a scapa de matreata

Fara nicio indoiala parul este cel mai frumos lucru pe care il poate avea o femeie sau un barbat, un factor care poate influenta in mod radical frumusetea parului. Parul si frumusetea lui este foarte importanta si in generala variaza in functie de sanatatea scalpului.

Daca aveti un scalp sanatos cu siguranta si parul va arata la fel. Din acest motiv nu trebuie sa neglijam sanatatea scalpului in favoarea parului. Se intampla de multe ori ca femeile sau barbatii sa aiba grija de aspectul parului si sa ii aplice tot felul de tratamente pentru ca acesta sa fie cat mai frumos insa uita de fapt ca cel mai important factor al frumusetii parului este sanatatea scalpului.

In cazul in care aveti probleme cu matreata si nu mai stiti ce trebuie sa faceti pentru a scapa de ea iata ce ar trebui sa stiti:

Epiderma se regenereaza permanent. Astfel celulele moarte de la suprafata sunt inlocuite de altele noi. Acest proces este unul natural si ar trebui sa se desfasoare fara sa ne creeze neplaceri. Totusi, cateodata, pielea isi intensifica activitatea normala, regenerandu-se mai repede. In urma accelerarii procesului, celulele moarte de la suprafata nu au timp sa se elimine in mod natural si se combina cu cele noi, asa ia nastere matreata. Iar in scurt timp te vei trezi cu urme de matreata pe haine. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa stopezi formarea matretii:

Spala scalpul

Este bine sa iti speli si scalpul, nu doar parul. Foloseste un sampon creat special pentru pielea capului si parul descurca-l cu ajutorul unui balsam. Samponeaza si maseaza scalpul, ca si cum ai face un masaj capilar. Nu te folosi de unghii pentru ca mai mult rau faci, stimuland producerea de matreata.

Este foarte important ca scalpul sa fie cat mai sanatos in cazul in care va doriti un aspect fizic al parului cat mai placut. Astfel, nu veti avea nici probleme de genul celor legate de inestetic.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.