Ce trebuie sa faci pentru a scapa de insomnii

Tuturor ni se intampla sa avem uneori insomnii. Acestea nu sunt deloc placute mai ales pentru ca in momentul in care suntem foarte obositi si nu reusim  sa adormim. Fortarea nu este nicidecum vreo solutie care sa ne ajute sa scapam de insomnii. Avem nevoie de cateva lucruri care sa ne ajute sa scapam de acele momente grele in care ne dorim sa dormim insa nu reusim sa facem aceste lucruri. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa ai un somn mai linistitor:

In primul rand, trebuie sa ai grija ca mediul in care dormi sa fie unul relaxant. Mai exact, este important sa nu ai televizorul aprins sau sa fie foarte galagie. Asadar, trebuie sa ai grija sa fie liniste in zona daca va doriti sa scapati de insomnii.

Baia este un alt lucru care va poate influenta somnul. Faceti o baie inainte de culcare daca doriti sa aveti un somn linistit. Astfel, veti reusi sa va relaxati atat cat aveti nevoie. Faceti o baie inainte de somn.

Asternuturile trebuie sa fie cat mai curate daca va doriti sa dormiti linistit. Daca nu reusiti sa dormiti incercati sa schimbati lenjeria de pe pat si sa puneti una curata care miroase a aer curat. Astfel vei dormi mai eficient si nu te vei mai simti atat de obosit.

O plimbare sau sa citesti o carte usoara poate fi o alta metoda care te va ajuta sa dormi mai repede. Este foarte important sa te relaxezi si sa nu fii incordat daca iti doresti sa dormi.

Televizoarele nu ar trebui sa fie aprinse daca vrei sa dormi linistit. Fa-ti o rutina zulnica si propune-ti sa dormi la o anumita ora. Poti sa apelezi la exercitiile de respiratie, meditatii, relaxare etc. Cauta preocupari relaxante si linistitoare care sa iti odihneasca trupul si mintea.

Un ceai poate fi si el o solutie benefica pentru un somn linistit.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.