Ce trebuie sa stie copilul despre divort

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama insa sa facem diferite lucruri care au un impact extrem de mare asupra copiilor. Copii sunt extrem de vulnerabili si trebuie sa facem astfel incat sa ii protejam si sa avem grija de ei.

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama insa sa facem foarte multe greseli in momentul in care decidem sa producem ruptura cu partenerul. Uitandu-ne in jur vom observa ca foarte multi dintre parinti aleg sa divorteze. Studiile au demonstrat ca aproape jumatate din cuplurile care se casatoresc ajung sa desparta. Oricum ar fi  este foarte important sa stim sa ii spunem copilului ce se intampla si sa il facem sa inteleaga ce se intampla cu familia lui. Pentru micut va fi o ruptura foarte mare faptul ca nu poate sa locuiasca si sa ie cu ambii parinti.

Indiferent cat de mult unul dintre parinti isi doreste sa stea cu copilul sau indiferent cat de mult isi iubeste copilul acesta va simti ca lucrurile nu sunt si cu familia lui la fel cum sunt celelalte familii.

Plecarea unuia dintre parinti si disparitia lor din planul cotidian si din activitatile zilnice facute impreuna contribuie foarte repede la abandon. Probabil ca va ganditi ca dvs nu va abandonati copilul pentru ca inca va mai intalniti si mai petreceti timp impreuna. Totusi, faptul ca micutul nu se trezete mereu cu ambii parinti in casa este o trauma destul de mare.

De asemenea, copilul trebuie sa fie informat inca de la inceput. Foarte multi parinti aleg sa nu isi anunte copilul inainte din teama de a nu fi interpretati gresit sau din cauza ca micutul este inca fragil si nu poate sa inteleaga diferite lucruri. Dimpotriva, copilul trebuie sa fie informat cu toate lucrurile care se intampla in viata dvs pentru ca oricum ar fi, el simte faptul ca lucrurile nu functioneaza.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.