Ce trebuie să știi înainte să mergi la pediatrie

caritsanmed.ro

Într-o zi, dintr-un motiv sau altul, va trebui să mergi cu unul dintre copii de urgență la spital. Nu neapărat din cauză că este nevoie, ci pentru că panica unui părinte este deseori exagerată, lucru ușor de înțeles. Și cum sistemul imunitar al unui copil nu este dezvoltat complet, este de preferat să faci acest pas mai degrabă decât să riști așteptând – trebuie să fii pregătit oricând pentru o astfel de situație.

Din acest motiv, e de la sine înțeles că trebuie să știi de la început la ce cabinet sau clinică urmează să îți duci copilul. Dacă este al doilea copil, atunci știi deja cei mai buni doctori și unde au fost cel mai bine oferite anumite servicii. Dar în cazul în care este primul copil, atunci s-ar putea să te afli într-o dilemă. E important să cauți din timp și să ceri recomandări despre diverse spitale de pediatrie Mures. Poți căuta informații pe internet, să citești recenzii, cazuri rezolvate cu succes și așa mai departe. În felul acesta îți faci o idee despre posibilii medici pediatri.

Poți avea mereu o listă cu numere de telefon și adrese la îndemână. Poți suna și întreba doctorul, în funcție de simptome, ce e posibil să îl supere pe cel mic. Dacă este o boală des întâlnită, fără riscuri și care poate fi rezolvată acasă este perfect, deoarece nu trebuie să te mai deplasezi și nici să îl sperii pe copilul tău.

Dacă însă încă nu ești decis care doctor este cel mai bun medic pediatru, poți oricând accesa caritsanmed.ro pentru mai multe informații.

Ce trebuie să faci?

În primul rând și cel mai important este să rămâi calm și să comunici cu copilul tău. Dacă tu te panichezi, îți va fi foarte greu să ascunzi acest lucru, astfel încât toată lumea din jur îți va simți neliniștea, inclusiv copilul tău. Anxietatea unui copil îl poate speria cumplit și poate fi simțită mai puternic decât durerea unei injecții, de exemplu sau altele asemenea. Tu ești modelul lui în viață, motiv pentru care trebuie să se simtă protejat și confortabil când îi ești alături. Asta trebuie să faci și înainte de a-l consulta un medic. Poți să îi explici cu mult calm ce îl așteaptă în cabinet, fără să îi dai de înțeles că este un lucru posibil rău sau, mai ales, dureros.

Dacă ai mai mulți copii, e de preferat să găsești o soluție prin care să nu îi iei cu tine. Poți suna un prieten sau să îi lași la bunicii lor, dacă sunt în același oraș și nu locuiesc departe de tine. În felul acesta, toată atenția ta este îndreptată asupra copilului cu probleme și nu împărțită în mai multe direcții.

Nu uita acasă istoricul medical al copilului și lista cu medicamente pe care trebuie să o ia – în caz că suferă de o boală anume tratată prin pastile. E important să ai cu tine asigurarea de sănătate, lista cu alergiile pe care știi că le are, fișe cu problemele de care a suferit etc. Aceste informații îi pot ajuta pe doctori să ia o decizie privind diagnosticul, pentru a ști ce medicamente îi pot administra copilului tău.

Nu uita să îl asculți și să oferi atenție durerilor pe care le are. Copiii se exprimă cu dificultate când e vorba de o problemă medicală, astfel încât poate fi dificil pentru doctori să descopere ce se întâmplă. Dar copilul tău îți va spune ție ce îl deranjează. Iar tu poți spune mai departe medicului.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.