Cele mai comune fobii

fobii-comune

Frica e un sentiment stramosesc, antic, care ne caracterizeaza inca de la inceputurile timpului. Toata lumea are cate o frica- macar una. Insa, unele din aceste frici sunt rationale, altele sunt extrem de ciudate si se afla doar in mintea unui om- sunt imaginate. Indiferent de tipul de frica, exista o multime de lucruri fata de care oamenii dezvolta o teama, si sunt mai comune decat ai fi crezut.

 Iata care sunt cele mai populare fobii din lume

Glossophobia- frica de a vorbi in public. Ei bine, aceasta fobie este una extrem de comuna in zilele noastre si se caracterizeaza de o zona lipsita de confort in fata unei audiente. In unele cazuri, glossophobia se manifesta in cazul unui om chiar si atunci cand acesta este nevoit sa vorbeasca si in fata unui grup mic de oameni.

Thanatophobia- frica de moarte. Toti suferim de frica de moarte intr-un mod sau altul, insa exista oameni care duc aceasta frica la extrem. Astfel, cei care sufera de thanatophobia aleg sa faca unele actiuni destul de ciudate, asa ca decid sa nu mai iasa din casa, de exemplu, de frica ca vor muri. De asemenea, exista oameni carora le este frica de germeni si virusi, astfel ca ajung sa dezvolte anxietate sociala cu scopul de a evita ceea ce ei considera a fi situatii periculoase.

Carcinophobia- frica de cancer. Nu e mare surpriza sa stim ca mai toti oamenii se tem de cancer- e si un lucru normal. La urma urmei, nimeni nu ajunge sa spuna: „Abia astept sa fac cancer”. Cu toate acestea, cei care sunt diagnosticati cu aceasta fobie reusesc sa isi adapteze viata astfel incat sa evite situatiile neplacute- situatii in care ar putea face cancer.

Pteromerhanophobia- frica de a zbura. Poate ca nu suna atat de familiar, insa aceasta fobie este extrem de comuna in randul oamenilor. Frica de a zbura este o teama extrem de comuna si chiar si cei mai curajosi au macar un gram de frica. Cu toate acestea, pteromerhanophobia se poate trata, din moment ce oamenii care se vad nevoiti sa calatoreasca isi inving frica. Pteromerhanophobia mai este intalnita si sub numele de Aerophobia si afecteaza mai bine de 25 de milioane de americani.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.