Cititorii: cea mai buna companie

reading-book
reading-book

Citind, iti vei modela caracterul si vei deveni mai empatic. Sau cel putin asa arata studiile, efectuate de scriitori, profesori si psihologi de la renumite institutii din afara.

Daca esti un cititor inrait, din categoria „lecturi profunde”, vei admite ca fiecare durere si adevar dur sunt o parte din tine. Faptul ca ai calatorit printre diversi autori, te-a ajutat sa experimentezi durerea, tristetea, angoasa, bucuria, entuziasmul, suspansul, iar ca viata pe care ai trait-o, chiar daca este una desprinsa dintr-o carte, ti-a dat un gram de intelepciune, bunatate si o stare generala de bine.

Daca inca esti in cautarea cuiva care sa umple golul din viata ta, indreapta-ti privirea spre acesti oameni, care sunt din ce in ce mai putini, din cauza ca actiunea de a citi nu mai reprezinta un mijloc de destindere, iar cei care o fac, citesc rapid si superficial. Cititorii, desi sunt pe cale de disparitie, inca ii mai poti gasi in cafenele, parcuri si intre cei 4 pereti ai camerei lor. Mereu poarta cu ei un ghiozdan, o geanta pe umar sau o mini valiza. Ei sunt curiosi din fire, sentimentali, visatori si ii vei recunoaste inca din primele minute in care ai vorbit cu ei.

Cititorii sunt acele persoane care nu iti vor vorbi, ci care vor vorbi cu tine. Sunt vorbareti, dar nu intr-un mod neplacut. Ei nu doar iti vor raspunde la intrebari, dar sunt si persoane cu care poti vorbi si despre alte lucruri si ganduri mai profunde. Te vor incanta cu nenumarate cunostinte, cuvinte si idei.

Cititorii nu sunt doar o companie buna. Ei te inteleg. Ar trebui sa ne indragostim doar de acele persoane care sunt capabile sa vada prin sufletul nostru, care stiu sa ne cucereasca si sa gaseasca acel ceva din noi si sa nu-i mai dea drumul. Cititorii au aceasta capacitate. Chiar daca nu vor fi intotdeauna de acord cu tine, cel putin, ei vor incerca sa vada lucrurile din punctul tau de vedere.

 

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.