Compozitia antiperspirantelor

Orice persoana foloseste antiperspirant indiferent daca ne afla in sezonul rece sau cald. Sigur, transpiratia nu apare doar in cazul in care este foarte cald afara ci apare si in cazul in care ne stresam sau suntem agitati.

Potrivit specialistilor, transpiratia apare mai mult in cazul persoanele stresate, agitate sau nervoase decat sa fie influentata de vremea calduroasa de afara. Asadar, persoanele care au o stare fizica incordata sunt mai predispuse si eleimina mai multa transpiratie decat persoanele care sunt expuse vremii foarte calduroase.

Pentru ca fiecare dintre noi foloseste un antiperspirant m-am gandit sa va explic care este compozitia acestuia. Iata din ce este format antiperpirantul:

Aluminiul este un compus de baza foarte des utilizat in compozitia antiperspirantului deoarece acesta astupa glandele sudoripare si opreste umiditatea de la nivelul pielii.

Parabenii sunt conservamti care au rolul de prevenirea bacteriilor pe care le produce transpiratia. Se pare ca parabenii au aceleasi urmari ca si estrogenii absorbiti din piele. De asemenea, exista zvonuri care spun ca antiperspirantul poate favoriza aparitia cancerului mamar insa exista multe dintre produsele de pe piata care nu au in compozitie acesti parabeni.

Parfumul care se foloseste pentru deodorante au rolul de a masca mirosurile neplacute ale corpului. Astfel se stie faptul ca senzatia de curatenie vine odata cu aromele placute. De asemenea, persoanele care nu agreaza parfumurile pot opta pentru deodorant fara parfum.

Uleiul emolient este un mineral care face posibil acea alunecare pe piele atunci cand va dati cu antiperspirant.

Acoolul sunt de obicei frecventi in cazul antiperpirantelor deoarece ei usuca foarte bine pielea si ofera senzatia de prospetime.

Distearati de polietilen glicol sunt agenti de emulsifiere foarte frecventi in produsele de cosmetica iar cu ajutorul acestui ingredient deodorantul poate fi spalat mai usor de pe haine sau nu pateaza hainele.

 

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.