Contraceptivele previne aparitia cancerului

Pilulele contraceptive sunt cele mai folosite metode pe care le folosesc femeile din toata lumea. Ele doresc sa foloseasca acest tip de contraceptie din cauza faptului ca este foarte comod, mult mai comod decat oricare alta metoda de contraceptie. Stim cu totii ca in ziua de astazi exista foarte multe metode de contraceptie, dispoinibile in toate farmaciile sau chiar in magazine sau supermarketuri.

Pilulele contraceptive nu se gasesc in supermarketuri insa se gasesc in farmacii. Tot ce conteaza este faptul este necesar sa consultati un medic ginecolog inainte de a incepe sa le administrati. Aceste pilule nu pot fi luate pentru ca sunt bune pentru vecina, prietena, etc.

Pilulele contraceptive se iau doar dupa prescriptia medicului. Nu trebuie sa le luati niciodata doar pentur ca ati auzit dvs. ca sunt bune. Mai mult, daca va inscrieti la planning-ul de care apartineti este posibil sa le primiti chiar gratuit.

De asemenea, exista multe mituri care se aud de contraceptive. Sigur, fiecare medicamente are si efecte secundare insa se pare ca de foarte multe ori se exagereaza cu acest lucru. Exista unii oameni care exagereaza in ceea ce priveste administrarea contraceptivelor si efectele lor secundare.
Pilulele contraceptive previn aparitia cancerului

Am auzit de foarte multe ori femei care cred ca daca iau pilule contraceptive sunt mai predispuse cancerului. Tocmai din acest motiv m-am gandit sa va explic cum sta treaba cu acest mit.

Potrivit specialistilor, riscul aparitiei cancerului ovarian scade in proportii destul de mari daca luati anticoneptionale. Se pare ca intr-un an de administrare a anticonceptionalelor riscul cancerului endometrial scade cu aproximativ 50%. Se pare ca o femeie care ia anticonceptionale de 10 ani are mai putine sanse cu 80% sa aiba cancer ovarian decat o femeie care nu ia aceste pilule.

De asemenea, studiile demonstreaza faptul ca pilulele contraceptive previn chiar si aparitia cancerului de colon.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.