Copilul si educatia

Nu cred ca exista vreun parinte care sa ii vrea raul copilului sau care sa nu isi doreasca ca acesta sa fie cat mai disciplinat si cat mai educat. Orice parinte isi doreste ca micutul lor sa fie cat mai educat si sa aiba cei ” 7 ani de acasa” deoarece din cauza unor scpapari de comportament ale copilului sunt judecati destul de aspru parintii in ciuda faptului ca vina nu le apartine in niciun caz.

De multe ori  parintii se gandesc ce reguli de educatie ar putea sa aplice pentru copil  pentru ca acesta sa fie manierat si sa le puna in aplicare fara sa mai fie nevoie de ridicarea tonului sua alte metode.

Prea multe reguli inseamna control sporit asupra vietii copilului. Regulile eficiente reglementeaza doar acele situatii cu grad de risc pentru sanatatea, dezvoltarea si siguranta copilului si familiei tale sau acelea in care sentimentele si drepturile altor persoane ar putea fi grav afectate.

Toti copiii se bazeaza pe parintii lor pentru stabilirea limitelor si a regulilor, insa vor dori sa aiba un cuvant de spus in formularea lor. Este important sa ascultati si punctul de vedere al copilului cu privire la alegerea regulilor, dar si la stabilirea consecintelor ce decurg din nerespectarea unei reguli. E posibil ca uneori sa nu reusiti sa ajungeti la un acord total asupra regulilor, ceea ce nu inseamna ca acestea nu vor fi stabilite. Ca parinte, vei decide care vor fi regulile care vor modela comportamentul copilului tau. Atunci cand nu ajungeti la un acord, ii poti spune copilului ca, desi nu este cea mai corecta sau mai buna dintre reguli, este singura la care te poti gandi in momentul acela.

Asadar, este foarte important sa faceti astfel incat sa mentineti o legatura cu copilul, mai ales de prietenie. Astfel, veti reusi sa va intelegeti foarte bine cu copilul si veti reusi sa ii redati copilului educatia de care are nevoie.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.