Cum afecteaza divortul viata fiecarui partener?

divort
divort

Zi de zi intalnim la tot pasul cupluri care si-au pierdut identitatea si au ajuns sa fie simpli necunoscuti atunci cand pasesc pe strada, astfel incat de cele mai multe ori acestia uita ca au fost casatoriti si devin straini.

Divortul este cea mai comuna cale de a pune capat unui sir intreg de lungi dispute si conversatii care nu conduc spre nicio cale de remediere, incat partenerii care candva au format un cuplu ajung sa nu se mai suporte reciproc. Cele mai multe divorturi se datoreaza infidelitatii partenerilor, resurselor financiare, sau obiectivelor si scopurilor care nu ii mai implinesc.

Un alt motiv mult mai comun il constituie comunicarea, care poate fi privita din perspectiva comunicarii pozitive sau a lipsei de comunicari. Cei care nu comunica sunt predispusi divortului inca din primele luni de la casatorie, pentru ca nu isi pot forma o strategie pe care sa se bazeaza intreaga relatie.

Dupa un divort, cei mai mult parteneri ajung sa se suporte doar de dragul copiilor, pentru ca acestia din urma nu trebuie sa sufere din cauza acestora, dar cu toate acestea ei sunt cei care trag cele mai multe foloase. Astfel, ei sunt nevoiti sa migreze cand la un parinte cand la altul, pentru ca ambii parinti au drepturi asupra copilului.

Isi pierd dreptul de parinte acele persoane care prin lege au aceasta interdictie, pentru ca au abuzat de puterea lor, pentru ca au maltrata copii sau pentru ca au atentat la viata acestora. Cei care isi pierd acest drept, nu mai au nici o putere in fata copilului sau a fostului partener, care ajunge sa preia toata autoritatea supra copilului.

Parintii care pastreaza o relatie buna si dupa divort contituie un procent mic din cel 50% care divorteaza anual, si acest motiv se datoreaza educatiei , principiilor si valorilor morale cu care au crescut si s-au format ca oameni.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.