Cum sa te desparti intr-un mod elegant ?

Cu totii stim ca nu poti ramane intr-o relatie daca nu te atrage partenerul, daca nu simti nimic. Si nu ai pierdut nimic daca ai incercat mai bine mai tarziu decat mai devreme. Dar daca vezi ca nu merge si nu merge este cazul sa pui punct.

In ziua de azi oamenii se despart intr-un mod foarte urat. Peste tot vedem, in special in televizune, scandaluri dupa scandaluri. Oameni care au impartit ani de zile impreuna acum la sfarsit se cearta din cauza unor nimicuri.

Trebuie sa pregatesti si sa te gandesti bine cand alegi sa te desparti de o persoana. E de preferat sa nu ranesti sentimentele celorlati sau sa o faci cat mai subtil. E normal sa apara suferinta mai ales din partea unei persoane in mod special. In primul rand trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru decizia pe care o iei.

Bineinteles nu exista reguli pentru a te desparti de o persoana dar anumite sfaturi ar trebui sa le iei in considerare atunci cand esti intr-o situatie dificila ca aceasta.

In primul rand nu minti, fii directa si sincera chiar daca cateodata e cam dureros. Nu are rost sa il minti. Daca ii dai sperante false mai tare il ranesti. Nu incerca sa te desparti treptat de el mai bine odata si bine.Daca te desparti treptat o sa sufere poate mai mult, mai des si pentru o perioada mai indelungata de timp.

Nu inventa povesti, nu minti in legatura cu relatia voastra. Spune-i tot adevarul, de ce nu vrei sa fii cu el. Este mai indicat ca o minciuna e mai dureroasa cateodata. Si vorba aia… Minciuna are picioare scurte !

Este esential sa nu scuzi si sa nu dai vina pe nimeni pentru esecul relatiei. Nu este frumos sa te ascunzi in spatele unor scuze banale. Propune-i sa ramaneti prieteni daca crezi ca asta il va ajuta mai usor sa treaca peste.

 

 

1 Comment

  1. Cel mai important e sa fii sincer si sa iti dai seama cand vrei sau ai nevoie de altceva. O relatie nu trebuie sa fie o povara pentru nimeni!

    Răspunde

Your email address will not be published.