Cum scapam de fobia de comunicare in public

Am cunoscut foarte multe persoane care au trac atunci cand trebuie sa vorbeasca ceva pe o scena sau in fata unui public, indiferent de cat este el de mare. Am cunoscut foarte multe persoane cu atitudine, care stiau foarte bine ceea ce au de spus in fata unei audiente insa in momentul in care a trebuit sa fie in centrul atentiei, s-au pierdut pur si simplu si au dat gres.
Aceasta problema se creaza inca din copilarie cand suntem scosi in fata clasei sau ne este teama ca vom fi scosi si ca nu stim lectia si ne vom face de ras in fata colegilor. Sigur ca acest lucru este gresit insa la momentul copilariei nu avem maturitatea necesara pentru a intelege care sunt repercursiunile acestor lucruri.
Exista cateva lucruri care trebuie sa ne faca sa renuntam la aceasta fobie si sa ne comportam cat mai potrivit. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
In primul rand, in momentul in care te intalnesti cu prieteni dragi, nu ezita niciodata sa vorbesti despre ceea ce ti se intampla. Poveste cat mai mult si invata sa te exprimi chiar si in fata unui public mic. Daca te vei interioriza nu vei reusi sa depasesti aceasta frica.
De asemenea, trebuie sa fii capabil sa te autoironizezi si sa razi de tine. Practic, incearca sa razi de situatiile penibile in care ai fost pus si povesteste-le. Astfel te vei apropia mai mult de persoanele din jurul tau si vei reusi sa creezi legaturi intre tine si ei.
De asemenea, invata sa iti gasesti punctele comune pe care le ai tu cu publicul tau. Acesta este un pas foarte important care te va ajuta parte mult sa nu dai gres. Trebuie sa gasesti punctele comune si sa te comporti cu un public mai numeros la fel cum te comportai cu prietenii tai.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.