Cum te asiguri de eficienta procesului SEO – recomandari din partea NextAdvertising.ro

NextAdvertising.ro

Chiar daca procesul de SEO este unul destul de coplesitor, asta nu inseamna ca este si imposibil de realizat eficient. Desigur intotdeauna va fi necesara prioritizarea task-urilor SEO cand vine vorba despre un site. Realizarea acestora cu responsabilitate si in cunostinta de cauza este o necesitate.

Sunt numeroase aspecte cu care trebuie sa jonglezi vizavi de o optimizare eficienta, iar un specialist SEO va sti intotdeauna cum sa faca asta si sa obtina rezultatele dorite. NextAdvertising.ro iese in ajutorul celor interesati de realizarea unei optimizari corespunzatoare cu o serie de recomandari, respectiv explicatii ale factorilor de care trebuie neaparat tinut cont in acest proces. Dintre acestia, prezinta importanta majora listarile de locatie, plasarea unui continut potrivit unde este necesar, elementele on si off-page, rapoartele si evolutiile de pozitionari etc.

In momentul in care incepi sa te ocupi de acestea, iti dai seama ca e destul de dificil sa prioritizezi dintre ele. Cu atat mai greu iti va fi sa te organizezi cu cat iti dai seama ca nu stii cu ce ar trebui sa incepi. In orice caz, prioritizarea este cheia spre reusita procesului de SEO.

Cu ce poti incepe – ce spun expertii NextAdvertising.ro?

Pentru inceput ai putea avea in vedere identificarea continutului duplicat si eliminarea acestuia de pe site. Este poate unul dintre factorii care iti pot afecta in cea mai mare masura site-ul. Efectele negative apar in momentul in care crawlerii Google il identifica atat pe site-ul tau, cat si pe altele. Vei scadea in pozitionari, asta e sigur.

Sa nu pierdem din vedere nici faptul ca acest continut va fi considerat spam, ceea ce atrage penalizari din partea motorului de cautare.

Continua prin verificarea acelor factori care pot face navigarea pe site mai simpla. Daca te asiguri ca utilizatorii vor gasi usor pe site-ul tau ceea ce cauta, vei atrage trafic. Dicteaza acest aspect in principal design-ul si arhitectura site-ului.

De asemenea, in prima etapa trebuie sa te asiguri de faptul ca site-ul tau prezinta un design responsive. Chiar daca inainte nu era trecut pe lista de prioritati in procesul de SEO, acum trebuie neaparat sa il ai in vedere. Asta se intampla din cauza ca tot mai multi efectueaza cautari mai multe pe de dispozitive mobile. Alte explicatii nu cred ca mai sunt necesare.

Urmeaza asa zisa a 2-a parte a procesului de SEO, care de asemenea implica o serie de factori cu rol important pentru site.

NextAdvertising.ro recomanda instalarea de Google Analytics pentru inceput, alaturi de Google Webmaster Tools. In acest mod asiguri o indexare rapida a site-ului, dar totodata vei putea sa si monotorizezi evolutiile, obtinand statistici complete.

Neaparat trebuie sa te asiguri de faptul ca site-ul este indexat. Se traduce asta prin vizibilitate in SERP. Care este modul cel mai indicat de a verifica daca sunt sau nu indexate paginile? Al doilea tool mentionat este cel prin care verifici indexarea, respectiv prin Google Index vezi cate pagini sunt indexate.

In continuare trebuie sa finalizezi procesul ce vizeaza cercetarea pe cuvinte cheie relevante site-ului tau. A intelege care sunt acestea este esential pentru a obtine pozitionari avantajoase. Un ajutor insemnat in acest sens ti-l pot oferi cei care au experienta in domeniu, asa cum sunt cei de la NextAdvertising.ro.

In acest mod tu iti vei pregati in fapt terenul pentru etapele care urmeaza. Deci ai in vedere stabilirea unei liste de cuvinte cheie reprezentantive. Asta ar insemna sa te axezi pe crearea de continut calitativ si pe procesul de link building.

Ti-am captat atentia? Daca doresti sa afli care sunt celelalte prioritati asupra carora trebuie sa te opresti, intereseaza-te direct la experti ca NextAdvertising.ro.