De ce este importanta folosirea unui dictionar atunci cand citim din Sfanta Scriptura?

www.librariamaranatha.ro

Daca citesti o data un verset din Sfanta Scriptura, intelegi un lucru, daca il recitesti dupa o perioada de timp, acel sens poate sa se schimbe. Este vorba de cum reusesti tu ca si cititor sa il percepi, sa il intelegi, uneori nu poti sa il deslusesti pana la capat.

Alteori e necesar sa citesti mai mult decat un paragraf ca sa patrunzi in adevaratul inteles, exista anumite sintagme sau cuvinte care au trimitere catre alte versete din Biblie, insa nu intotdeauna reusesti cu adevarat sa il intelegi, poate sa fie chiar raspunsul pe care il cautai si nu reusesti deoarece te desparte un singur cuvant. Dar poti sa reusesti, poti sa intelegi si sa deslusesti clar un verset daca vei folosi un dictionar biblic care sa iti ofere o mana de ajutor.

Ce este Sfanta Scriptura de fapt?

Nu este doar o carte, ci este prima carte, este cartea cu cele mai multe traduceri, este cartea cea mai raspandita in lumea intreaga de mii si mii de ani.  Este un loc sigur, un loc de adapost pentru oamenii care au nevoie de sprijin si de intelegere. Prea putini mai acorda acest timp pretios sa citeasca din sfanta Scriptura, prea putini sunt cei care in fiecare seara isi fac putin timp cat sa isi hraneasca sufletul doar cu o farama din Cuvantul lui Dumnezeu. Atat de multi au Sfanta Carte in casele lor, dar atat de putini sunt cei care o deschid, atat de multi sunt cei care lasa praful sa se aseze pe o bijuterie atat de nepretuit cum este Biblia, dar atat de putin sunt cei care ii inteleg cuvantul si il si asculta.

Daca esti printre acele persoane care au mai deschis Sfanta Carte, folosesti un dictionar biblic care sa te ajute sa intelegi mai bine Sfintele Scripturi atat din Noul Testament, cat si din Vechiul Testament. Nu ai cum sa le stii pe toate, dar cu cat citesti mai mult din aceasta carte, cu atat mai mult lucrurile din viata ta se vor clarifica, iar drumul pe care mergi ti se va lumina, pentru ca nu vei fi singur. Intotdeauna va fi cineva alaturi de tine care sa te conduca pe aceasta cale.

Stiai ca in Franta mai putin de jumatate din populatie detine cel putin o Biblie in casa?

S-a facut un sondaj de catre Federatia Biblica Catolica despre citirea Sfintei Scripturi, la care au participat 13 tari. Biblia este citita din ce in ce mai putin. Un procent de 75 la suta din populatia Statelor Unite au citit in ultimul an macar un verset, pe cand in tari precum Italia, Spania, Franta si alte tari care au participat la sondaj au un procent dezamagitor de scazut fiind chiar sub 50 la suta.

Ei au marturisit ca Bliblia este greu de inteles si din cauza traducerilor multiple textul si deslusirea acestuia se pierde, insa tu cu ajutorul unui dictionar biblic poti sa citesti mai mult din aceasta carte, poti mai tare sa iti intaresti credinta si sa fii tot timpul mai aproape de Dumnezeu.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.