De ce sa invatam o limba straina?

limba_straina

Incepand cu intentia oamenilor de a construi turnul Babel limbile omenirii s-au separat, Ne putem intelege conationalii deoarece acestia vorbesc aceeasi limba cu noi, insa in momentul in care calatorim in strainatate, lucrurile se schimba.

Motive pentu care ar trebui sa invatam o limba straina ?

1.O limba straina ne ajuta din punct de vedere cultural sa intelegem si sa citim despre cultura si civilizatia altor tari.

2.O limba straina ne deschide noi orizonturi din punct de vedere profesional.

3.Invatarea unei limbi straine ajuta la dezvoltarea centrului vorbirii al creierului. Astfel devenim capabili sa vorbim fluent, sa ne gasim usor cuvintele, sa interactionam usor cu alti oameni.

4.Cunoasterea unei limbi straine ne ajuta sa ne facem usor prieteni la distanta si sa aflam, prin intermediul lor, lucruri interesante desprfe lume.

5. O buna intelegere a unei limbi straine ne ofera abilitatea de a le vorbi unei intregi natiuni prin vorbe pe care acestia le inteleg cu adevarat.

6. A cunoaste bine o limba straina inseamna a pastra acele sensuri profunde de comunicare care de obicei se pierd prin traducere.

7.Prin intermediul traducerilor putem evolua mult in cariera si putem afla lucruri foarte interesante despre domeniile care ne pasioneaza.

8.Invatand o limba straina, putem merge sa studiem sau sa muncim in strainatate, fapt care reprezinta o experienta unica care ne poate aduce multe satisfactii.

9.Cartile citite intr-o limba straina sunt de foarte dese ori foarte valoroase pentru cititor aducand un aport de inteligenta si cunostiinte.

10. Nu in ultimul rand, a invata o limba straina este un mijloc foarte distractiv de a ne petrece timpul si de a ne relaxa activ.

Este recomandat sa invatam cat mai multe limbi straine cu putinta pentru a ne dezvolta ca persoane si a ne largi aria de cunostiinte.  O limba straina bine utilizata poate deschide multe usi inchise, iar comunicarea poate rezolva orice.

 

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.