Diferenta intre locurile de joaca si gradinita

Gradinita are un rol fundamental in dezvotarea copilului deoarece este spatiul de care are nevoie orice copil. Gradinita este spatiul care ii face pe copii sa realizeze ceea ce se intampla in jurul lor. Mai exact gradinita le da ocazia copiilor de a se confrutna pentru prima oara cu situatii si oameni necunoscuti.

Copii sunt foarte vulnerabili atunci cand sunt mici tocmai din acest motiv ei au acea nevoie excesiva de mama. Copiilor le este foarte greu sa se desparta de mama mai ales ca ea este cea care le este aproape tot timpul. Este posibil ca micutul sa aiba o reactie neplacuta la primul impact cu gradinita. El nu va putea sa perceapa viata fara mamica si li se va parea imposibil si foarte greu sa isi desfasoare activitati care nu includ prezenta mamei.

In momentul in care merg la gradinita copii incep sa cunoasca alti oameni, se vor vedea intr-o institutie care aparent nu este inteleasa si va reactiona gresit in momentul in care se vor vedea singuri inntr-un loc pe care nu il cunoaste si unde nu cunoaste nici o persoana. Nu va fi chiar atat de greu pentru copil pentru ca  el are capacitatea de a se adapta foarte repede insa totul depinde de caracterul copilului.

Exitsa diferente exorbitante intre gradinite si locuri de joaca. La gradinita, este adevarat, copii fac toate lucrurile sub foarm ade joaca si nu face lucruri cu responsabilitate. Este imposibil ca un copil sa stie de responsabilitate atunci cand este atat de mic. Aparent activitatea este identica. Copilul se joaca in ambele locuri. Lucrurile nu sunt deloc asa.

La un loc de joaca copilul are programul lui si face ceea ce vrea in timp ce o gradinita are program si reguli de care copilul trebuie sa stie indiferent de varsta. Gradinita este o institutie care invata copilul reguli.