Discutii intime cu adolescentul

Se intampla de foarte multe ori oamenii sa faca diferite greseli atunci cand isi educa copii, in ciuda faptului ca orice parinte isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru copil. Orice parinte isi doreste sa isi educe copilul cat mai bine si sa dea dovada de buna crestere si educatie. Totusi, de multe ori parintii gresesc in anumite privinte cu copilul lor. Acest lucru se intampla mai ales im cazul in care poarta diferite discutii cu copilul, legate de sex.

Foarte multi dintre parinti fac greseli atunci cand vine vorba despre prima discutie despre sex cu copilul. Este adevarat ca nicio discutie despre sex nu poate fi una confortabila sau usoara insa este necesar ca fiecare dintre noi sa vorbim asa cum trebuie cu copilul.

De asemenea, copilul trebuie sa fie informat la momentul oportun si nu trebuie sa il evitati. Se intampla de foarte multe ori ca unii parinti sa amane momentul in care vor purta prima discutie legata de sex. Acest lucru este foarte gresit, pentru ca fiind un subiect tabu, copilul isi va dori mereu sa afle cat mai multe despre el iar prietenii si colegii lui il vor dezinforma.

In cazul in care aveti o fata ar trebui sa voribiti despre structura sa anatomica. Se intampla de foarte multe ori ca fetele sa puna intrebri, sa nu inteleaga de ce trebuie sa le creasca sanii sau sa aiba menstruatie. De aici ar trebui sa inceapa o prima discutie care sa devieze spre aceasta discutie. Ai grija ca adolescentul sa fie pregatit pentru a purta o astfel de discutie. Daca nu este pregatit pentru acest lucru evita sa il obligi sa asculte ce ai tu de spus.

Apoi nu uita sa ii povestesti copilului ca sexul ineamna dragoste si ca acest lucru trebuie sa il faci in momentul in care ai o relatie matura, bazata pe dragoste.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.