Elimina stresul din perioada sesiunii

Este perioada sesiunilor si fiecare student a intrat deja in febra acestei perioade. Indiferent daca este iarna sau vara, sesiunea are exact acelasi efect si streseaza destul de mult. Se intampla de foarte multe ori ca unii tineri sa inceapa sa consume cafea toata noasptea, sa stea cu manualele in mana si sa incerce sa invete insa toate aceste eforturi sa fie in zadar. Credeti ca est bine sa faceti asta?

Ei bine, daca veti sta sa invatati noaptea nu veti reusi nicicum sa acumulati vreo cunostinta. Astfel, veti realiza la un moment dat ca toate eforturile dvs sunt in zadar si ca ati pierdut noptile degeaba pentru ca nu ati retinut mare lucru. Noptile dinaintea examenelor trebuie sa le dormiti pentru a avea randamente. Altfel, nu veti face fata prea usor la aceste presiuni si mai sigur veti ceda.

Apoi, este important sa fii sanatos. In aceatsa perioada trebuie sa ai o alimentatie echilibrata si sa faci exercitii fiice. Indiferent cat de scurt este timpul tau trebuie sa ai grija de trupul si de sufletul tau. Fa plimbari in fiecare zi de cel putin 30 de minute, mananca sanatos si incearca sa dormi cat mai suficient. Daca vei dormi iti vei aminti mai usor ce ai invatat cu o zi inainte.

Incearca sa amani examenele grele. Aceasta este o modalitate sau un trucv care te va ajuta sa treci mult mai usor peste perioada asta. Daca stii ca ai unul sau doua examene mai grele incearca sa le amani pentru restanta sau urmatoarea sesiune. Sigur a si in urmatoarea sesiune vei avea examene grele insa iti va fi mult mai usor sa treci peste ele. Astfel, vei avea mai mult timp la dispozitie sa inveti pentru examenele celelalte.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.