Folosirea bicarbonatului de sodiu

Orice femeie trebuie sa aiba in casa macar un plic de bicarbonar de sodiu deoarece este foarte benefic si poate fi folosit pentru foarte multe lucruri. In cazul in care nu aveti poate ca ar trebui sa dati fuga la magazin si sa cumparati deoarece poate face adevarate minuni in ciuda pretului infim pe care il are.

Iata ce poti sa faci doar cu un plic de bicarbonat de sodiu:

Indepartarea mirosului de transpiratie

Cu siguranta vi s-a intamplat sa aveti un anumit lucru are miroase in ciuda faptului ca l-ati spalat de foarte multe ori. Ei bine, mirosul s-a implementat in tesatura si trebuie sa actionati cu bicarbonat. Folositi o solutie de bicarbonat (4 linguri de bicarbonat intr-un litru de apa calda) pentru a curata si dezodoriza echipamentele sportive imbacsite de mirosuri. Presarati bicarbonat de sodiu in husele croselor de golf si in gentile in care va tineti echipamentele de sport pentru a elimina mirosurile si pentru a curata partile metalice (fara a le zgaria!) cu o pasta din bicarbonat de sodiu (3 parti bicarbonat, o parte apa) si o perie. Clatiti bine.

Mirosul va disparea imediat si cu siguranta veti mai apela la acest truc.

Curatarea bateriilor

Cu siguranta nu stiai ca il poti folosi si in acest caz. Ei bine, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a inlatura urmele de coroziune lasate de acidul de baterie in autoturism, masina de tuns iarba, etc, pentru ca este un alcalin slab. Asigurati-va ca ati deconectat terminalele bateriei inainte de a curata. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa si aplicati cu o carpa umeda pentru a elimina coroziunea de pe terminalul bateriei. Dupa ce ati curatat si reconectat terminalele bateriilor, stergeti-le cu vaselina pentru a preveni o viitoare coroziune. Va sfatuim sa fiti foarte atenti cand lucrati cu baterii – contin un acid foarte puternic.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.