Ghid pentru cumpararea unui scaun de birou

scaunpro.ro

Daca ar fi sa facem un calcul referitor la cat timp petrecem asezati in scaunul de la birou, am ramane suprinsi. Lucram, majoritatea dintre noi, 40 de ore pe saptamana. La 52 de saptamani pe an, din care scadem 3 – cele de concediu – tot ramane un numar impresionant de ore petrecute asezat in scaun – peste 1900. Daca inmultim si aceasta cifra cu numarul de ani pe care il muncim, realizam ca petrecem foarte mult timp in scaunul de birou.

In ciuda acestor calcule, adesea se cheltuiesc mai multi bani cumparand biroul decat un scaun eficient. Scaunele de birou fac parte din decorul oricarei organizatii si adesea tendinta e ca acestea sa arate bine fara alte griji despre cum scaunul va influenta sanatatea persoanei ce il foloseste. Designul si ergonomis scaunului sunt doua dintre principalele aspecte de luat in considerare.

Suportul lombar trebuie sa existe la orice scaun de birou bun. Unele modele mai noi au chiar si suport lobar reglabil ce permite utilizatorului sa il ajusteze in functie de pozitia sa si de inaltime. Acest aspect este foarte important intrucat se previne afectarea coloanei vertebrale.

Ajustabilitatea – aproape orice scaun pentru birou are optiunea de a fi reglat pe inaltime, la unele pot fi ajustata si pozitia bratelor. Cele mai bune scaune de birou au insa pana la 14 sisteme reglabile pentru ca pozitia celui ce sta sa fie cea corecta.

Rolele de la baza – aproape toate scaunele de birou le au; cu toate acestea, daca biroul are covoare sau mochete ar putea fi necesara cumpararea unui scaun facut in mod specific pentru covoare si/sau mochete. Miscarea este importanta la birou, deplasarea scaunului este importanta intrucat de multe ori nu ajungem obiectele si trebuie sa ne deplasam fara sa ne ridicam.

Materialul din care este realizat scaunul, tapiteria, trebuie sa fie una care sa „respire”, care sa nu se incalzeasca prea mult si care sa provoace disconfort dupa o perioada lunga de sedere. De asemenea trebuie sa contina si perne de sustinere in asa fel incat pozitia in scaun sa fie cat mai confortabila.

Din nevoia de a satisface toate aceste dorinte si pentru ca fiecare sa poata sa gaseasca exact acel scaun de care are nevoie, www.scaunpro.ro ofera o gama extrem de variata de scaune de birou, scaune directoriale si nu numai. Sunt oferite de asemenea diverse alte tipuri de scaune, atat de necesare, pentru case sau firme, pentru baruri, restaurante sau chiar si terase in aer liber sau gradini.

Exista numeroase beneficii pe care un scaun de birou le aduce, nu numai asupra sanatatii, prevenire a oboselii sau disconfortului. Studiile arata si faptul ca angajatii sunt mai productivi si contribuie mai bine la dezvoltarea organizatiei – a avea un scaun bun reduce considerabil timpul de pauza pe care si-l ia un angajat, facandu-l sa se simta mai confortabil si prin urmare lucrand mai bine.