Idioti arestati pe Facebook

prosti-pe-facebook

Retelele sociale, cum ar fi si Facebook, reprezinta afaceri mari. Ei bine, intreaga „afacere” devine si mai reala atunci cand legea se implica, dintr-un motiv sau altul. O multime de oameni care cred ca sunt protejati de „libertatea de a vorbi”, uita foarte des ca aceasta protectie vine cu anumite prevederi. Inca nu esti sigur ca poti fi arestat pe Facebook? De fapt, ai posta ceva compromitator pe Facebook? Poate tu nu, pentru ca ai capul pe umeri, insa sunt oameni care ajung sa fie arestati din cauza unor post-uri pe care le publica in mediul online.

Post-uri idioate

Yasin Shearin era un adolescent care traia in Staten Island in decembrie, cand s-a logat pe Facebook. Shearin a postat pe reteaua de socializare un mesaj in care ameninta ca va omori un politist, mesaj care era insotit de o animatie cu un om care detinea un pistol indreptat spre un ofiter de politie. Ei bine, acest post a facut ca adolescentul sa fie arestat, iar in august 2015 mama copilului a sustinut ca drepturile constitutionale ale adolescentului au fost incalcate.

Daca esti un om care lucreaza in domeniul medical, probabil nu e cea mai buna idee sa scoti telefonul si sa incepi sa pozezi un cadavru. Daca intr-adevar ai de gand sa ai niste fotografii cu un om mort, macar asigura-te ca nu le publici pe Faceebook. Mark Musarella a decis sa pice la acest „test”, si a distribut fotografia cu cadavrul pe reteaua de socializare. Pe langa faptul ca a fost concediat din cadrul spitalului, acesta a fost si arestat pentru gestul pe care l-a facut. Pedeapsa a constat in munca in folosul comunitatii si i s-a luat licenta de a mai lucra in domeniul medical.

Cameron D’Ambrosio din Massachusetts era un rapper, cand, in mai 2013 a decis sa isi publice versurile pe Facebook. Acele versuri sunau in felul urmator: „F— a Boston bombinb [sic] wait til u [sic] see the s— I do, I’ma [sic] be famous for rapping, and beat every murder charge that comes across me”. Ei bine, autoritatile nu au vazut in baiat un rapper, ci au considerat ca versurile acestuia reprezinta o amenintare terorista la adresa Boston-ului. In iunie 2013 baiatul a fost judecat, iar in urma unor investigatii mai intense, acesta nu a mai fost pus sub acuzare.