Importanta uleiului de ricin pentru par

Uleiul de ricin este cunoscut ca un tratament laxativ, precum si ca un produs de ingrijire a pielii. Uleiul de ricin este un tratament utilizat de asemenea, pentru infectii, inflamatii sau durerile musculare si are proprietati de curatare si purificare. Uleiul de ricin este un tratament foarte bun si pentru par datorita faptului ca are in componenta sa acid ricinoleic care este un antibacterian ce reduce caderea parului. Tratamentul aplicat regulat la nivelul scalpului ajuta la prevenirea uscarii parului pe termen lung, iar cresterea lui este un rezultat garantat. Acest lucru este realizat de acizii grasi omega 9 din ulei. Pentru mentinerea parului moale si stralucitor, uleiul de ricin este extrem de benefic in aceasta privinta deoarece are capacitatate de a imbunatati textura si stralucirea parului. Pe langa aceste lucruri, uleiul de ricin are proprietatea de a ingrosa parul de la radacina dupa un timp de utilizare.

De asemenea, acesta poate fi aplicat si pe gene inainte de culcare, asigurand indesirea acestora. Pentru prevenirea matretii, uleiul de ricin poate fi folosit in combinatie cu uleiul de jojoba care se aplica pe scalp, in acest fel reducand mancarimile scalpului. Uleiul trebuie aplicat direct pe scalp si nu pe par deoarece acesta are o consistenta foarte mare si ar putea crea dificultati la clatire. In combinatie cu alte uleiuri usoare, cum ar fi cel de rozmarin, uleiul de ricin are proprietatea de a evita degradarea parului si uscarea lui.

Utilizarea acestui tratament in mod repetat timp de doua saptamani care un efect miraculos asupra parului, observandu-se o imbunatatire remarcabila. Pentru a avea rezultatele dorite este necesara o alimentatie sanatoasa cu un consum ridicat de fructe, legume si cereale, bogate in vitaminele A, B si E care ajuta la mentinerea unui par sanatos, precum si de o odihna corepunzatoare, insotita de exercitii fizice regulate si de o hidratare pe masura. Toate acestea vor ajuta la mentinerea sanatatii organismului, dar si a parului.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.