Infractiuni cibernetice

infractiuni-cibernetice

Atunci cand vine vorba de infractiuni cibernetice, cele mai cunoscute sunt cele care descriu furtul de indetitate. Anul aceste, Departamentul de Justitie a sustinut ca aproape 7% din populatia Statelor Unite este victima a atacurilor cibernetice si a furtului de identitate. Acest lucru inseamna ca mai mult de 18 milioane de oameni sunt afectati de infractiunile din mediul online, o cifra mult mai mare decat cea care s-a confirmat in anul 2012. Majoritatea cazurilor au fost descrise de carti de credit si conturi de banci, ceea ce inseamna ca identitatea este furata cu scopul de a fura bani.

Victimele sunt constiente, insa sunt speriate ca nu numai informatiile personale le sunt furate ci, de asemenea, si finantele. Statisticile sustin ca 2 din 5 cazuri de furt de identitate implica carduri de credit, in timp ce in 1 din 5 cazuri implica conturi bancare reale. De obicei, astfel de infractiuni raman nedetectate pana cand victimele sunt contactate de institutiile financiare. Cu toate ca furtul de indentitate nu pare sa se concentreze asupra unui grup specific de oameni, totusi, astfel de infractori isi indreapta atentia asupra persoanelor mai in varsta, de obicei, fata de femeile cu varste peste 65 de ani.

Fereste-te de infractiunile cibernetice

Companiile de protejare a informatiilor personale dar si a banilor au grija de informatiile online- dar pentru a fi mai sigur in fata acesta infractiuni, tine cont de aceste sfaturi: in primul rand, sterge-ti tot timpul datele de conectare si parola dupa ce te-ai logat pe un calculator public. De asemenea, incearca sa iti schimbi parola cat mai des. In al doilea rand, atunci cand faci plata online fa-o folosind direct cardul tau de credit, mai degraba decat serviciile de plata online si, de asemenea, fereste-te de site-urile cu care nu esti familiarizat si nu furniza datele tale personale. Pentru o protectie mai buna a resurselor tale financiare, incearca sa iti verifici contul in mod periodic pentru a avea o evidenta. Daca esti suspicios si crezi ca au existat incercari suspecte la adresa ta, atunci iti poti ingheta cardul de credit complet.

1 Comment

  1. Cele mai grave infractiuni sunt in fapt cele de care nici macar nu stim. Sunt foarte multe modalitati prin care sunt atacati cibernetic si noi habar nu avem!

    Răspunde

Your email address will not be published.