Maria Magdalena nu era prostituata

Maria Magdalena
Maria Magdalena

Maria Magdalena este una dintre cele mai cunoscute personaje feminine din Biblie, fiind a doua cea mai faimoasa dintre Marii. Aceasta era singura discipola a lui Iisus, fiind pusa in umbra de 12 barbati mai faimosi. Era o prostituata pe care Iisus a iertat-o, iar aceasta L-a urmat, spalandu-i picioarele si scapand de pacatele pe care le savarsise. Unii au speculat ca era favorita lui Iisus, ducand la conspiratii care sustin ca Biserica ar acoperi faptul ca acestia s-ar fi casatorit si ar fi avut copii.

Dar, potrivit Bibliei, nimic din paragraful acela nu este adevarat. Sigur, Maria Magdalena apare in evanghelii ca discipola a lui Iisus, dar cam atat. Nu era o prostituata si nici macar nu era singura femeie din anturaj, aparand inca cel putin doua femei in lista discipolilor pe care a realizat-o Luca.

In mare, miturile din jurul Mariei Magdalena au aparut cand oamenii au inceput sa o confunde cu alti oameni, pe baza faptului ca erau mult prea multi oameni in Biblie numit Maria. De fapt, alte doua personaje au fost cumulate cu Magdalena, doar din cauza faptului ca impartaseau cel mai popular nume de femeie al erei – Maria din Betania, sora lui Lazar, care I-a gatit lui Iisus cina pentru ca era un gest frumos de facut, dupa ce i-a readus fratele la viata si o femeie care a dus o viata in pacat si e posibil nici sa nu fi fost numita Maria, pe care Iisus a iertat-o, spre confuzia apostolilor.

Aceste Marii l-au intampiat pe Iisus varsand parfum pe picioarele sale si stergandu-l cu parul lor, care se pare ca era obiceiul pe atunci (nimeni din poveste nu pare sa creada ca e ceva ciudat). Dar Biserica Catolica medievala, probabil considerand ca sunt prea multe personaje in Biblie si ca oamenii ar putea sa fie derutati de atatea Marii, au luat o decizie oficiala, prin care anuntau ca toate aceste trei femei erau aceeasi persoana. Ca si cum generatiile viitoare s-ar gandi sa simplifice istoria, facand din Jennifer Lawrence si Jennifer Aniston aceeasi persoana.

Biserica si-a retras afirmatia in 1969, dar pentru ca majoritatea oamenilor nu prea erau atenti fiecare minut la dogma catolica, mitul ramane ca Maria Magdalena este o „femeie pacatoasa”, care i-a sters picioarele lui Iisus cu parul ei. Si chiar si asa, Biblia nu specifica „pacatul”, deci, e posibil ca si faza cu prostitutia sa fie o aiureala.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.