Metode pentru a elimina durerea menstruala

dureri

Crampele menstruale sunt o problema extrem de frecventa in randul femeilor si sunt rezultatul contractarii muschiului din peretele uterului, similar cu unele crampe ale muschilor piciorului. Contractiile puternice, lungi ale muschilor cauzeaza crampe pe care le simtim ca dureri agravate la nivelul abdomenului. De obicei apar cu 1-2 zile inainte de debutul menstruatiei, si scad dupa. Crampa musculara abdominala cauzata de menstruatie, este cunoscuta ca provenind din partea inferioara a abdomenului sau a partii pelvine si poate fi ascutita, intermitenta sau poate varia in intensitate.

De multe ori poate fi o experienta neplacuta, continua si plictisitoare. Durerea poate migra catre spate, coapse, abdomen sau in partea superioara, iar unele femei pot experimenta si dureri de cap, greata, diaree sau oboseala.

Daca aveti crampe severe, exista unele remedii la care puteti apela pentru a va reduce intensitatea acestora.

Ajutor medical specializat

Medicul ginecolog sau farmacistul poate recomanda diverse medicamente sau tratmente cu scop de ameliorare si atenuare a durerilor si crampelor musculare si care se pot realiza pe cale naturala sau vaginala. Unii dintre medicii ginecologi recomanda analgezice, pastile anticonceptionale, plasturi pentru diminuarea durerilor, inele vaginale, injectii hormonale,dispozitive intrauterine.

Metode alternative si terapii naturiste

Utilizarea caldurii este un ajutor care poate elimina disconfortul si poate ajuta la calmarea zonei abdominale. Nu se exclude nici distragerea atentiei prin focalizarea pe alte activitati interesante care sa ocupe timpul precum seriale, carti, filme, conversatii cu prietenii sau activitati gospodaresti. Tot in aceasta categorie intra si acupunctura, care se pare ca este o metoda destul de utilizata in alte tari cu efecte imediate. Nu trebuie sa uitam nici de masarea abdomenului prin presiune, pe partea inferioara a acestuia, dar nu prea tare.

Dieta si nutritie echilibrata

Aceasta metoda este cat se poate de invaziva si presupune consumul de alimente bogate in vitamine si in special in calciu. Evitarea alcoolului si a produselor nocive trebuie sa fie o prima regula. Indicat este sa consumam cat mai mult ceai de musetel, verde sau de ghimbir.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.