Minunea tehnologica – McLaren P1

Multi se asteptau ca noul model al celor de la McLaren sa fie unul care sa nu impresioneze prea mult lumea auto. Acestia s-au inselat amarnic. Chiar daca automobilul nu prezinta elemente exterioare care sa se apropie de stridenta unui Lamborghini Veneno sau de detaliile interioare care le are un Ferrari, masina este una care a pus accent in special pe tehnologie si performanta.

Desi P1 imparte acelasi sasiu si acelasi motor precum predecesoul sau, 12C, noul model McLaren este unul care pare sa faca parte dintr-o alta categorie. P1 este un mare pas inainte in lumea hypermasinilor.

Pentru a avea un punct de reper in comparatia acestui automobil, un Bugatti Veyron, un adevart monstru al soselelor are un motor W16 care are o capacitate cilindrica de 16.4 litri si dezvolta o putere totala de 1001 cai putere. Spre deosebire de motorul gigant gasit in Veyron, P1 foloseste acelasi motor ca in 12C dar cu cateva modificari. Modificari care il ajuta sa dezvolte aproximativ 800 de cai putere. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, inginerii de la McLaren s-au decis sa adauge si un motor electric care la randul sau dezvolta suficienti cai pentru o putere totala de 903 cai putere.

Toata aceasta herghelie de cai este transmisa la sol printr-un sistem simplu bazat pe tractiune spate. Cifra cuplului dezvoltat de motor este cu adevarat impresionat. La lansarea de pe loc masina dezvolta 1100 Nm. Se estimeaza ca aproximativ 500 de unitati din aceasta valoare este produsa doar de motorul electric.

Acceleratia este una feroce, masina fiind capabila sa ajunga de la 0 la 300 de km/h in doar 16.5 secunde. Viteza maxima a acestui bolid este de 349 de km/h, nu suficient sa depaseasca un Veryon, insa cine circula pe drumurile publice cu viteze in exces de 400 km/h.

Pretul pentru aceasta combinatie de cifre impresionante este unul pe masura. Masina este disponibila pentru pretul de 1 150 000 de dolari.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.