Mituri legate de sarcina

Toate femeile sunt extrem de fericite la aflarea vestii ca vor fi insarcinate. Este normal sa se intample asa, mai ales avand in vedere ca in aceste momente exista curiozitati extrem de mari.

Unele dintre cele mai mari curiozitati este aceea a aflarii sexulului copilului. Se spun din popor tot felul de cuvinte prin care oamenii ar trebui sa stie care este sexul copilului. Ei bine, acest lucru se datoreaza faptului ca mai multe persoane au avut aceleasi simptome in timpul sarcinii. Sigur ca simptomele difera de la o persoana la alta si nu vom putea spune niciodata ca se vor repeta. Oricum, cel mai frumos ar fi sa se astepte pana cand va veni cel mai mare eveniment sau eventual sa va incredeti in ceea ce spune medicul, dupa o perioada in care sarcina s-a dezvoltat suficient.

Dormitul pe o parte

Am tot auzit despre faptul ca ca daca vom dormi pe o parte vom face rau sarcinii. Ei bine, acest mit este unul fals. Trebuie sa faceti astfel incat sa ascultati sfaturile medicilor si nu toate gurile care vorbesc din popor sau in necunostinta de cauza. Acest mit provine din dovezile ca fluxul de sange prin placenta poate fi redus daca va asezati pe spate in timpul travaliului. Pot fi situatii in care medicul sau moasa va recomanda sa va odihniti pe partea stanga ca masura de siguranta – de exemplu, in cazul unei sarcini cu risc ridicat –  insa de dormit puteti dormi si pe spate daca doriti.

Greturi

Sexul copilului este cea mai mare curiozitate a parintilor pe timpul sarcinii. Se spune tot in popor ca in cazul in care greturile sunt mai mari inseamna ca fatul este o fetita. Ei bine, acest lucru nu are nicio legatura cu sexul copilului. Asadar, nu trebuie sa va luati dupa aceste lucruri.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.