Motivele pentru care te simti obosit

Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat la un moment dat sa se trezeasca de dimineata si sa simta cu isi doreste foarte mult sa mai doarma macar inca putin. Oboseala este un factoe care ne deterioreaza foarte mult activitatile si obiceiurile. Daca suntem obositi in mod cert nu vom putea sa facem tot felul de lucruri sau nu vom reusi sa facem fata tuturor lucrurilor care ni se intampla.

Exista anumite motive pe care la o prima vedere le ignoram si care sunt destul de decisive in activitatile noastre. Iata care sunt lucrurile care iti provoaca somn sau lucrurile pe care trebuie sa le faci daca vrei sa scapi de oboseala:

Odihneste-te

Multi dintre noi, nu ne odihnim atat cat ar trebui si din acest motiv suntem obositi. De multe ori, atunci cand avem prea multa treaba ne odihnim doar cateva ore intr-o noapte ceea ce ne face sa credem ca vom putea recupera orele de somn pierdute. Nimic mai fals. Niciodata nu vom putea recupera orele de somn pe care le-am pierdut. Asadar, incercati s ava faceti un program zilnic pe care s ail respectati si cu care sa va obisnuiti. Nu trebuie sa aveti nimic mai important de facut decat acest lucru.

Cafea

Sigur ca stim cu totii ca cafeaua are un astfel de efect si anume creste puterea de concentrare. Daca am baut prea multa cafea, nu vom mai putea sa dormim asa cum o facem de obicei. De asemenea, potriviti studiilor, faptul ca mareste tensiunea aereeriala si pulsul determina oboseala persoanei care o consuma.

Deshidratarea

Sigur ca si deficienta de apa din organism contribuie destul de mult la starea de oboseala. Daca nu consumati suficient  de multa apa, sangele se ingroasa iar inima il pompeaza destul de greu, ceea ce face ca persoana respectiva sa oboseasca mai repede.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.