Munca de birou afecteaza sanatatea

Sanatatea este cea mai importanta pentru noi, dar daca nu avem un loc de munca nu ne putem permite intretinerea acesteia, incat de multe ori ajungem la concluzia ca ne imbolnavim intr-un loc de munca.

Elemente prin care munca de birou iti afecteaza sanatatea si implicit activitatea

 • Statul pe scaun nu are efecte pozitive, incat aceasta activitate poate scurta viata, avand o multime de efecte negative asupra sanatatii, printre care dureri constante de spate, diabet, boli de inima sau afectiuni ale muschilor;
 • Statul pe scaun in pozitie incorecta si munca efectuata dina ceasta pozitie va duce la acumularea unui surplus de kilograme si implicit la un nivel hormonal mai mic, care in cele din urma se va manifesta prin stres ridicat;
 • Pozitia pe scaun ne afecteaza sanatatea pe termen lung, cauzand artrita sau burstita, pe termen lung;
 • Sarim peste micul dejun care ne face sa devenim mult mai stresati si sa ne dam metabolismul peste cap;
 • Intalnirile sau sedintele cu colegii care au scop motivarea si imbunatatirea relatiilor sociale nu fac decat sa deprime anagajatii, care sunt tentati sa vada ce este mai rau din actiunile si activitatile lor si implicit vor ajunge sa se compare cu alte persoane;
 • Un mediu de lucru inchis in care lipseste aerul natural conduce la o oboseala psihica care va persista si in afara orelor de lucru, modalitate prin care intreg organismul nu este oxigenat si este supus unei presiuni mult mai mari.
 • De asemenea, daca un angajat a obosit sa stea cu mainile pe birou acesta va avea tendinta sa puna laptopul pe picioare si sa lucreze dintr-o pozitie mult mai comoda pentru sine, dar ce nu stie este ca electronicele pot provoca infertilitatea prin eliminarea razelor nocive si ale radiatiilor catre propriul organism.
 • Munca de birou in regim de mai mult de 8 ore pe zi poate conduce catre un dezechilibru al sanatatii si anume va supune organismul sa fie predispus atacului de cord.

1 Comment

 1. mda si chiar daca ne afecteaza sanatatea nimeni nu mai vrea sa puna efectiv osul la munca. toti vrem sa fim sefi, sa lucram de la birou, sa dam ordine si sa nu facem efort fizic. Munca aia „de jos” cine o mai face fratilor?

  Răspunde

Your email address will not be published.