Nu stii cum sa te comporti la prima intalnire cu socrii? Iata cateva sfaturi

Foarte multe persoane isi fac griji atunci cand vine vorba despre comportamentul si despre tinuta pe care o vor adopta in momentul unei prime intalniri cu socrii sau cu potentialii socrii. Pentru aceste persoane, recomand cateva lucruri, care sper ca va vor fi de ajutor. Iata ce ar trebui sa faci pentru a o intalnire cu socrii minunata:

Cel mai usor mod de a scapa basma curata este sa apari politicoasa si zambitoare, fara sa te prostesti si fara sa stai prea serioasa. Oricum prietenul tau va fi acolo si va umple el momentele de liniste. Daca nu poti incepe tu discutia cu o constatare generala „Ce zi frumoasa a fost azi, nu?” O intrebare de genul asta (oricat de banala este) cere raspuns si mai ales, afirmativ. Astfel eviti a intra in conflict cu ei inca de la prima intalnire. Ei vor raspunde ca da, intr-adevar a fost o zi frumoasa si s-a incropit deja o discutie. Nu te avanta in constatari! Tatoneaza terenul inainte de a spune despre ceva (scriitori, tari, sau orice persoana sau obiect carui ii poti atribui un statut) ca este frumos sau nu. S-ar putea sa nu fie de acord cu tine. Pentru prima intalnire, chestiunile generale sunt mai mult decat suficiente.

Daca sunt oameni vorbareti, nu sta toata seara tacuta, iar daca sunt mai retrasi, ori incearca sa destinzi atmosfera (dar cu masura) ori pastreaza-ti pentru moment ideile pentru tine. Ceea ce vreau sa spun este ca nu-i bine sa se creeze o atmosfera ofensiva din prima zi.

Daca iti arata ceva in casa nu spune ca nu-ti place, dar nici nu o ridica in slavi. Cu un „Este frumoasa / eleganta / interesanta” scapi mai usor decat ti-ai imagina. In cazul in care obiectul reprezinta ceva de pret pentru parintii lui, poti intreba de unde il au, care este originea lui etc. Le va face placere sa vorbeasca despre el plus ca vei crea o atmosfera mai destinsa.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.