Opel Corsa a ajuns la a cincea generatie

Cu totii stim ca in ziua de astazi masinile mici sunt cele care sunt cautate. Acestea au o eficienta mult mai ridicata fata de alte modele si sunt destul de practice. In moemntul de fata masinile de succes din aceasta clasa mica sunt Ford Fiesta, Renault Clio si Volskwagen Polo. Chiar daca piata este plina de astfel de modele cu adevarat grozave, cei de la Opel au decis sa revina si ei pe piata cu un nou model din seria Corsa. Ultimul Corsa a fost lansat acum 9 ani, in anul 2006 si acela nu putea sa se „joace” cu noiii copii mai tineri si mai aratosi.

A cincea generatie Opel Corsa pare a fi in totalitate noua. Masina vine cu un nou sasiu o gama noua de motoare si un nou mod de a fi condus.

Noul automobil vine cu un motor de baza de 1 litru care produce 90 sau 115 cai putere, in functie de varianta aleasa. Motorul vine cu optiunea unui sistem turbo si produce un cuplu de 170 Nm la doar 1800 de rotatii pe minut. Astfel vei putea sa te strecori cu usurinta prin traficul de cosmar din oras.

Pentru cei ce cred ca motorul de 1 litru nu este suficient masina vine si cu o motorizare de 1.4 litri care produce 100 de cai putere si ofera un cuplu de 200 de Nm. Pe langa aceasta motorizare, masina vine cu o motorizare diesel de 1.3 litri CDTI care  dezvolta un numar de 95 de cai putere.

In Europa motoarele diesel sunt foarte cautate, asa ca ar fi fost o prostie din partea celor de la Opel sa nu ofere si o varianta de motorizare diesel.

Cat despre cutia de viteze, indiferent de motorizare ai la dispozitie alegerea unei cutii manuale sau automate. Ambele vin cu un numar de 6 trepte.

Masina promite multe mai ales ca are un nou sasiu, noi motoare si un centru de gravitatie mai jos ce ar oferi un condus mai sportiv si mai placut.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.