Orase congestionate din lume

In ziua de astazi, din ce in ce mai mult automobile sunt prezente pe strazile oraselor mari si nu numai. Avand in vedere ca numarul masinilor este mult mai ridicat decat numarul soselelor acestea ajung sa fie suficiente pentru a suprta volumul de trafic imens.

San Francisco, USA

San Francisco este un mare centru cultural si financiar ceea ce il face unul din cele mai populata orase din statul californian. Una din zonele cele mai congestionate de trafic din oras este districtul San Francisco-Oakland. Un drum ce ar trebui sa dureze in mod normal doar 20 de minute, ajunge sa dureze  in medie o ora si un sfert. Observatorii de trafic au vazut ca ziua de joi este cea mai aglomerata si recomanta evitarea zonei in aceasta zi.

Honolulu, USA

Honolulu este o destinatie turistica care isi pune soferii la grea incercare. In fiecare an navetistii ajung sa piarda in medie 42 de ore blocati in trafic. Honolulu are o densitate de 1,586.7 persoane pe mila patrata. A fost declarat ca fiind cel mai aglomerat oras din Statele Unite ale Americii pana in anul 2011. Honolulu a reusit sa implementeze un sistem de trasnport in comun eficient din punct de vedere al costurilor care a redus din congestia orasului. Majoritatea persoanelor care traiesc in oras au ajuns sa recurga la mijloacele de trasnport in comun fiind mijloace mai rapide.

Paris, Franta

Paris, orasul de care te poti indragosti, orasul iubirii. Ca in iubire, nu totul poate fi perfect. Paris are unul din cele mai mari congestii de trafic din lume. Soferii ajung sa piarda in medie 70 de ore blocati in trafic. In orele de varf in zone precum „Rue de Rivoli, Blv de Sevastopol/Strasbourg, Blvd Sait Germain sunt printre cele mai aglomerate artere din oras. Desi traficul este unul infernal sunt locuri destina in special pentru ciclisti si pedestri.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.