Pro sau contra modernizarii la sate

modernizare sate
modernizare sate

Cea mai placuta vacanta este cea pe care o petreci intr-un mediu linistit, lipsit de zgometele orasului, lipsit de tehnologie, in care natura este tot ceea ce ne inconjoara, astfel incat sa nu fim dependeti de mijloacele de informare si de tehnologie.

Cunoscut ca fiind cel mai bun mijloc de relaxare, o vacanta in mediul rural este una care nu se compara cu nici una. Imi aduc aminte de intregile vacante de vara petrecute la bunici, in care nu aveam televizoare, telefoane sau alte jocuri, incat cele mai multe momente relaxante se derulau pe balansoarul din curte, pe stransul fanului sau pe jocurile de carti din fata portii, in care ne adunam cei mai multi copii veniti in vacanta la bunici. Ce e drept era mult mai relaxant, mai frumos si timpul avea o insemnatate, si in ciuda modernizarilor niciodata nu m-am simti mai bine decat la bunica.

Acum, se pare ca suntem o pata neagra in ceea ce priveste modernizarea din mediul rural, incat cei mai multi dintre sateni refuza sa isi construiasca propria baie in casa si inca sunt adeptii toaletei din fundul curtii. Desi beneficiaza de cele mai noi mijloace de transport, satenii nu sunt de acord sa realizeze o astfel de investitie incat considera ca pierd unele din traditiile neamului.

Suntem pro sau contra modernizarii la sate? Eu una sunt pro, pentru ca inca putem avea un mediul rural ca pe timpurile vechi cu toate conditiile moderne, incat o igiena sanatoasa asigura intotdeauna un organism sanatos. Bransarea la reteaua de canalizare si de apa potabila sunt un plus pentru satele romanesti incat se pot alinia cat de cat la standardele europene. Degeaba avem peisaje fumoase, cladiri si pensiuni recunoscute in intreaga lume, daca ingiena este una care ne face de rusine in aceste timpuri ale erei tehnologice.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.