Problema cotidiana. Anorexia

Stim cu totii ca femeile nu sunt mai niciodata multumite de felul in care arata. Toate isi doresc sa fie cat mai slabe si sa arate cat mai bine. Exista cazuri in care, femeile incep sa exagereze in ceea ce priveste numarul kilogramelor. In ciuda faptului ca sunt slabe, unele femei aleg sa ajunga in cealalta extrem si anume la anorexia.

Probabil stiti ce inseamna sa fii anorexic pentru acest subiect este destul de dezbatut de catre media si exista destul de multe femei in acest caz. Iata ce ar trebui sa mai stii despre anorexie:

Persoanele care sufera de anorexie isi limiteaza consumul alimentar in mod exagerat. Desi au mai putine kilograme decat ar trebui sa aiba la inaltimea lor si se vede clar ca sunt aproape piele si os, acesti oameni continua sa-si supuna corpul torturii. Restrictiile alimentare severe aduc impreuna cu ele probleme psihice si de sanatate. Un anorexic probabil nu se va recunoaste cand va citi acest articol, dar vor exista si exceptii.

In ziua de azi, cand se promoveaza in forta silueta scobitoare, multe tinere cad in capcana si se chinuiesc sa ajunga precum manechinele prezente la defilarile de moda. Una e sa slabesti pentru ca ai cateva (sau mai multe) kilograme in plus si alta este sa treci mult sub limita unei greutati normale, sanatoase. Anorexia nervoasa afecteaza indeosebi femeile si mai ales pe cele tinere. Si nu vorbesc neaparat de fete de liceu, de 15, 16, 17 ani, cand te astepti la anorexie. In ultimii ani fete de 11, 12, 13 ani se ingrijoreaza referitor la silueta lor si incep sa manance mai putin.

Asadar, alimentatia este foarte importanta deoarece ea este cea care intretine organismul intr-o forma buna. Din acest motiv, nu trebuie sa o neglijam si nu trebuie sa ajungem la extreme folosind diete drastice sau care duc spre anorexie.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.