Problema unghiilor incarnate – cum o tratezi

seki.ro

Sunt deranjante, provoaca durere si disconfort si sunt de asemenea inestetice. Problema unghiilor incarnate este una destul de frecvent intalnita. Este vorba, cel mai frecvent, de unghiile de la picioare, care ajung sa creasca in pielea ce le inconjoara din cauza taierii incorecte.

Pentru a trata aceasta problema neplacuta este nevoie de rabdare, pentru ca vindecarea in acest caz nu este un proces care sa se desfasoare peste noapte. In primul rand va fi nevoie de o unghiera speciala pentru unghii incarnate, insa exista si alte cateva sfaturi ce pot fi urmate pentru a remedia situatia. Iata ce poate fi facut:

  • Unghiile trebuie pastrate la o lungime medie si trebuie taiate drept, pentru a evita incarnarea lor. Atunci cand sunt taiate foarte scurt si intr-o forma rotunda, pot sa ajunga la incarnare, pentru ca vor creste mai usor in acest fel in pielea din jurul degetelor. Cu ajutorul unei unghiere pentru unghii incarnate – poti gasi un asemenea produs pe site-ul seki.ro, unghiile trebuie taiate periodic si trebuie pastrate drepte, pentru a evita incarnarea.
  • Evitati sa mergeti la pedichiura daca aveti problema unghiilor incarnate. Pe langa suferinta pe care o resimtiti deja, exista si sanse sa preluati de acolo o infectie, intrucat ustensilele folosite la salon nu sunt de fiecare data dezinfectate corespunzator.
  • Purtati pantofi care nu strang degetele spre varf. Odata ce pozitia degetelor este una incomoda, odata ce sunt stranse in varful pantofului, exista sanse mai mari ca unghiile sa se incarneze. Este de preferat sa se evite astfel de incaltari si sa se aleaga cele cu varful mai larg sau – daca vorbim despre sezonul cald – cu varful decupat.
  • Inflamatia degetelor de la picioare la care unghiile sunt incarnate poate fi redusa prin inmuierea acestora in apa calduta, de mai multe ori pe zi. Durerea va fi astfel ameliorata si inflamatia va fi redusa.
  • Verificati in mod constant unghiile incarnate, pentru a depista din timp daca isi face aparitia o infectie. In cazul in care durerea se accentueaza, roseata si inflamatia zonei creste si isi face aparitia si puroiul, puteti incerca unguente cu antibiotic.

Degetele cu unghii incarnate trebuie de asemenea protejate de lovituri sau alte traumatisme. Orice astfel de accident poate sa agraveze problema unghiilor incarnate.

Preventia este intotdeauna mai buna decat tratamentul, prin urmare asigurati-va ca luati toate masurile necesare pentru a evita aparitia unghiilor incarnate. Folositi o unghiera corespunzatoare – din nou recomand produsele disponibile pe seki.ro, verificati periodic unghiile, pastrati-le la o lungime medie si taiati-le cat mai drept. In acest fel veti reusi sa tineti la distanta problema aceasta atat de deranjanta.

Uneori este nevoie de interventia unui profesionist pentru a elimina problema unghiilor incarnate, insa in majoritatea cazurilor situatia poate fi evitata prin masurile preventive mentionate. Oricand este indicat insa sa existe ca varianta de rezerva, preventiva, o unghiera profesionala, realizata din materiale de calitate, precum sunt cele disponibile pe seki.ro. In acest fel, prin taierea regulata si corecta a unghiilor, se vor tine la distanta situatiile neplacute precum unghiile incarnate sau infectiile.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.