Probleme de autoritate ale adolescentelor

adolescenti

Un adolescent se confrunta cu o multime de probleme, tocmai pentru ca este intr-o perioada de asimilare, unde prinde si ia notiuni de ceea ce se intampla in jurul sau. Uneori aceste informatii nu sunt tocmai prielnice pentru un adolescent, pentru ca il fac sa adopte comportamente si sa deprinda caracteristici care nu il ajuta in societate.

Este un fapt dovedit de viata, ca daca un copil este lovit de catre un parinte atunci cand este la o varsta mica, acesta va produce repercusiuni asupra trasformarii sale. Aceasta este una din cele mai frecvente probleme cu care adolescentele din familii se confrunta.

Interventia timpurie este cea mai buna cheie pentru a-l ajuta pe copul sa treaca peste aceste momente dificile, si sa tina mai mult la sanatatea sa decat s-ar gandi ca o poate face.

Cauzele problemelor de agresivitate ale tinerelor

Adolescenta, lupta pentru identitate, afirmarea, statutul social sunt factori decisivi in comportamentul unei tinere, pentru ca responsabilitatea care insoteste acest rol trebuie sa se ocupe si de aceasta. Este un moment confuz, un moment in care adolescentele au nevoie de indrumare parinteasca si au nevoie de limite. Daca observam adolescentii din jur, modul in care se imbraca, in care vorbesc, in care se comporta in societate, atunci cu siguranta vom spune ca mediul social si-a pus amprenta asupra dezvoltarii lor.

Adolescentele sunt predispuse la a imita comportamentul mamelor, al persoanelor de sex feminin care le au in familie, dar asta nu exclude si faptul ca ar putea invata si de la altii actiuni, mai ales ca lipsa de respect se face simtita mai mereu.

Stilul parintilor de a fi este de asemenea frustrant pentru un adolescent, pentru ca in timp ce datoria lor este de a disciplina si de a monitoriza copilul, acesta face intocmai opusul si nu este constient de cerintele realiste ale societatii. Atunci cand adolescentului i se permite sa fie ascultat, acesta are sansa de a deveni si mai frustrat pentru ca nu este inteles. Libertate de exprimare si de manifestare nu trebuie sa lipseasca, atat timp cat copilul este indrumat catre o educatie buna.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.